[Žinios trumpai] Kryme prasidėjo slapta operacija, gyventojams apie tai neskelbiama  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės fone okupuoto Krymo pusiasalio vadinamosios valdžios atstovai pradėjo slapta evakuoti savo šeimas į Rusijos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai paskubomis ir tyliai evakuoja savo šeimos narius iš Krymo pusiasalio į Rusijos teritoriją. Tokią informaciją paskelbė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos spaudos tarnyba.

„Sėkmingi Ukrainos gynėjų veiksmai verčia vadinamąją laikinai okupuoto Krymo ir mūsų valstybės pietų valdžią skubiai perkelti savo šeimas į Rusijos teritoriją", – sakoma Ukrainos žvalgybos pranešime.

Kartu departamentas pažymi, kad paprasti vietos gyventojai ir toliau yra įsitikinę, kad Kryme būti vis dar saugu. Žmonės aktyviai „apdorojami" Kremliui naudingomis informacinėmis mantromis, o bet kokia informacija apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę slepiama visais įmanomais būdais.

Maskvos vietiniai atstovai aktyviai siūlo parduoti savo namus, tuo pačiu uždraudžiant paprastiems žmonėms sudaryti panašias būsto pirkimo-pardavimo sutartis. Taip pat okupantai gerokai apribojo transporto priemonių judėjimą Krymo tiltu.  

 

Pasak Beno Hodgeso, Rusija puolimo operacijoms praktiškai išnaudojo resursus. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų potencialas išlaisvinti Krymą bus visiškai atskleistas mūšyje dėl Chersono. Tuo pačiu amerikiečių generolas įsitikinęs, kad Ukraina susigrąžins Krymą jau kitais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(2)
(90)

Komentarai ()

Susijusios žymos: