Neoficialiai skelbiama, kad įvyko pasikėsinimas į Putiną: smogta į kortežą, suimtas pats apsaugos vadas  (7)

„Pasigirdo stiprus trenksmas, po kurio sekė stiprūs dūmai“: Rusijos žiniasklaida pranešė apie išpuolį prieš V. Putino kortežą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-14 Neoficialiai skelbiama, kad įvyko pasikėsinimas į Putiną: smogta į kortežą, suimtas pats apsaugos vadas  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje neseniai įvyko incidentas su kortežu, kuriame važiavo pats Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas „General SVR“.

Anot šaltinio, saugumo tarnybų rekomendavimu Kremliaus vadovas kartais keliauja automobiliu atsarginio kortežo dalyje, kuri nesulaukia tokio dėmesio kaip pagrindinis kortežas, ir susideda iš penkių šarvuotų automobilių, iš kurių viename yra saugomas asmuo.

Žiniasklaida rašo, kad neseniai buvo užpultas šis atsarginis kortežas su Putinu:

„Pakeliui į rezidenciją, esančią už kelių kilometrų, pirmasis kortežo automobilis buvo užblokuotas greitosios pagalbos automobilio, antrasis automobilis pravažiavo kliūtį nepristabdęs, o trečiajam kortežo automobiliui, kuriame buvo Putinas, važiuojant pro susidariusią kliūtį iš kairiojo priekinio rato pasigirdo stiprus trenksmas, po kurio sklido stiprūs dūmai.

Kaip rašo „Telegram“ kanalas „General SVR“, automobilis, kuriame buvo V. Putinas, nuvažiavo pirmaujančio automobilio maršrutu ir pasiekė tikslą. Vėliau prie greitosios pagalbos automobilio vairo, kuris užblokavo pirmąjį automobilį, buvo rastas vyro lavonas.

Žiniasklaida rašo, kad įvykio tyrimas ir visa su juo susijusi informacija yra įslaptinta, nes visi įvykio liudininkai buvo įspėti dėl atsakomybės už informacijos platinimą. Prezidento asmens sargybos vadovas ir keli kiti asmenys jau nušalinti ir yra sulaikyti. Šaltinis tai paaiškina taip:

 

„Apie prezidento judėjimą šioje kelio atkarpoje žinojo siauras ratas žmonių ir visi buvo iš prezidentūros apsaugos. Po įvykio trys dingo, būtent tokie žmonės buvo pirmajame automobilyje, jų likimas šiuo metu nežinomas, automobilis, kuriuo jie važiavo, buvo rastas tuščias už kelių kilometrų nuo įvykio vietos“.

Šiuo metu jokios oficialios informacijos nėra, tad į šį „General SVR“ pranešimą reikia žiūrėti labai kritiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(10)
(198)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: