„Teks sušaudyti generolus, kito kelio nėra“: V. Putinas pakibo ant bedugnės krašto, artimiausios savaitės kritiškos  ()

Olegas Ždanovas įvertino situaciją Rusijos politinėje bendruomenėje po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės Charkivo srityje, pažymėdamas, kad jau prasidėjo negrįžtami procesai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankt Peterburgo savivaldybės deputatų raginimą apkaltinti V. Putiną išdavyste komentavo karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas.

Pasak jo, nors tai neduos rezultatų, tačiau svarbiausia, kad precedentas jau sukurtas. Dabar, esant bet kokiai kritinei situacijai, tai yra po kitos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės, tie patys skambučiai skambės ne tik Sankt Peterburge, bet ir kituose miestuose. O. Ždanovas apie tai sakė Vadimui Gerasimovičiui interviu metu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

„Tai grandininė reakcija. Dabar kyla banga, dėl kurios kaltas V. Putinas. Ir jis turi nukreipti savo dėmesį į ką nors kitą. Į ką jis gali nukreipti savo dėmesį? Galite padaryti taip, kaip Stalinas darė prieš karą: atskleisti šaliai generolų sąmokslą. Kaip jis tada sušaudė Tuchačevskį ir kompaniją. Tą patį turi padaryti ir V. Putinas. Jeigu jis to nepadarys artimiausiomis savaitėmis, tada ant jo „užkabins visus šunis“, – prognozavo karo ekspertas.

Olegas Ždanovas taip pat pabrėžė, kad Rusijos generolai greitai atmušė atakas. Jie pasakė: „O kaip mes? Mes vykdėme įsakymus“. Kaip jie tai įvykdė – kitas klausimas, bet esmė ta, kad jie nedavė įsakymo įsiveržti į Ukrainą. Bet kokiu atveju mūsų kontrpuolimas pradėjo negrįžtamus procesus Rusijos politinėje bendruomenėje. Tai yra svarbiausia. Jis nustūmė šį automobilį nuo kalno, ir jis pradeda lėtai riedėti. Galbūt jis vis dar labai lėtas, bet tai jau vyksta“, – aiškino O. Ždanovas.

 

Ir iškyla du amžini Rusijos klausimai: kas kaltas ir ką daryti?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(117)
(0)
(117)

Komentarai ()

Susijusios žymos: