[Žinios trumpai] Specialiosios Ukrainos pajėgos „pagrobė“ Rusijos „Orlanus“ kartu su visa dokumentacija (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos užėmė Rusijos UAV „Orlan-10“ su visais jų komponentais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsibrovėliai pabėgo, palikdami Charkivo srityje dronus kartu su „antžeminėmis transporto priemonėmis“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi labai rimtų trofėjų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskelbtą paimtų bepiločių orlaivių filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Yra žinoma, kad „Orlanus“ užvaldė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 8-ojo specialiųjų pajėgų pulko kariai iš Chmelnickio. Sprendžiant iš filmuotos medžiagos, rusai bėgdami atsisakė ne tik UAV, bet ir antžeminių sistemų, taip pat visos reikalingos dokumentacijos.

Dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo įvyko Rusijos kariuomenės gynybos žlugimas. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ten gavo daugybę trofėjų: elektronines karo sistemas, artileriją, šarvuočius, sviedinių ir kitų dalykų. Rusų kariai bėgo taip greitai, kad net neturėjo laiko pasiimti su savimi drabužių.

 

„Orlan-10“ yra daugiafunkcinis nepilotuojamas orlaivis, skirtas žvalgybai ir artilerijos ugnies korekcijai. Minimalaus rinkinio kaina yra maždaug 166 000 USD. Rusai kare su Ukraina aktyviai naudojo orlaivių duomenis.

 

Pasak tarptautinio šaltinio „Oryx“, kuris seka kariaujančių šalių nuostolius per konfliktus visame pasaulyje, per pastaruosius šešis mėnesius Ukrainos armija sunaikino mažiausiai 82 „Orlanus”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: