Rusijoje staiga mirė vienas pagrindinių Kremliaus propagandistų V. Sungorkinas  ()

Rusijoje tęsiasi paslaptingų propagandistų mirčių banga. Šį kartą, būdamas 68 metų, mirė „Komsomolskaya pravda“ vyriausiasis redaktorius Vladimiras Sungorkinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

„Eidamas 68 metus mirė „Komsomolskaya pravda“ vyriausiasis redaktorius Vladimiras Sungorkinas“, – sakoma agentūros pranešime.

Tačiau propagandisto mirties aplinkybės neskelbiamos.

Vladimiras Sungorkinas – sovietų ir rusų žurnalistas, laikraščio „Komsomolskaya pravda“ vyriausiasis redaktorius. 2003 m. gruodį V.Sungorkinas pateko į įtakingiausių Rusijos žiniasklaidos vadovų penketuką. Jis laikytas nusipelniusiu Rusijos Federacijos žurnalistu.

Nuo pat Rusijos ginkluotos agresijos prieš Ukrainą pradžios V.Sungorkinas aktyviai rėmė V.Putino režimą ir Krymo aneksiją. 2014 m. gegužę V.Putinas asmeniškai apdovanojo V.Sungorkiną už „teisingą“ įvykių Kryme nušvietimą. 2016 m. jam buvo uždrausta atvykti į Ukrainą.

Propagandistas taip pat teisino ir rėmė nusikalstamą karą, kurį V.Putinas pradėjo Ukrainoje 2022 m. vasario 24 d. Už tai jam sankcijas skyrė ES, Kanada ir kitos šalys.

 

Pastaruoju metu Rusijoje vis dažniau pasitaiko paslaptingų mirčių, ypač tarp Kremliaus propagandistų. Neseniai Maskvoje staiga mirė dar vienas Kremliaus propagandistas Dmytro Litovkinas. Mirties metu jam buvo 50 metų.

Šiek tiek anksčiau taip pat mirė buvęs Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos direktorius Viačeslavas Trubnikovas, kuriam mirties dieną buvo 77 metai.

Parengta pagal UNIAN inf.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()