[Žinios trumpai] Neįtikėtina, bet Putinas ruošiasi grąžinti Krymą Ukrainai? Skelbiami pirmieji požymiai  (1)

Rusija karo su Ukraina fone pradėjo smarkiai mažinti savo pajėgas Kryme, sako karo ekspertas Olegas Ždanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė vadovybė, matyt, ruošiasi atiduoti okupuotą Krymą Ukrainai. Tai rodo sumažėjęs Rusijos Federacijos karinis buvimas pusiasalyje, mano karybos ekspertas Olegas Ždanovas.

„Žiūrint į netiesioginius žvalgybos ženklus, jie nesiruošia rimtai ginti Krymo. Lėktuvus jie pašalino po pačių pirmųjų smūgių Kryme. Jis išskrido į Rusijos Federacijos teritoriją“, – sakė Ždanovas. Jis patikslino, kad Rusija pusiasalyje paliko tik raketų „Kalibr“ nešėjus. Su jų pagalba rusai iš jūros smogia į Ukrainos teritoriją.

Kitas įrodymas, pasak pulkininko, yra skubus Rusijos ginkluotųjų pajėgų Juodosios jūros laivyno štabo perkėlimas į Rusiją. Tai gali būti susiję su tuo, kad dronai anksčiau taikėsi į štabą Kryme.

„Pagrindinė Juodosios jūros laivyno štabo dalis persikėlė į Novorosijską. Čia liko tik operatyvinė grupė laivyno dalims valdyti“, – sakė karybos ekspertas.

Jis mano, kad Maskva neatmeta tikimybės, kad Krymas karo metu grįš į Ukrainos rankas ir stengiasi iš anksto sumažinti nuostolius.

„Jei laivyno štabas bus užgrobtas arba sunaikintas raketos smūgiu, jie neišgyvens antros katastrofos po kreiserio „Moskva“ nuskandinimo“, – pareiškė Ždanovas.

 

Tiesa, Rusija Krymą laiko savo dalimi, apie kurią net negalima derėtis. Net ir šio klausimo įšaldymas daugybei metų Rusijai netiko, kai Maskva ir Kyjivas dar kalbėjosi. Vienintelis Rusijai tinkantis variantas tuomet buvo absoliutus Krymo pripažinimas Rusijai. Tai, žinoma, Ukrainai netinka, todėl derybos nevyksta. Tačiau tai reiškia, kad Krymą, kaip ir likusią Rusiją, dengia branduolinis skydas ir pagal Rusijos karinę doktriną, Ukrainos kariniai veiksmai prieš Krymą, bus Rusijos puolimas.

(67)
(5)
(62)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: