Rusijos Dūmoje dar neregėtas skilimas dėl karo Ukrainoje: siūloma viską įslaptinti  ()

Kai kurie Rusijos parlamento frakcijų vadovai kalbėjo apie sunkią situaciją fronte ir nurodė mobilizacijos Rusijos Federacijoje poreikį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūmoje subrendo skilimas, kurį sukėlė daugybė Rusijos kariuomenės pralaimėjimų Ukrainoje, ypač traukimasis iš anksčiau okupuotų teritorijų Charkivo srityje. Kai kurie Rusijos parlamento žemųjų rūmų frakcijų vadovai kalbėjo apie sunkią Rusijos Federacijos padėtį mūšio lauke ir ragino mobilizuotis.

Pavyzdžiui, Rusijos Federacijos komunistų partijos vadovas Genadijus Ziuganovas pareiškė, kad reikia „maksimaliai sutelkti pajėgas ir išteklius“.

Reaguodama į tai, Dūmos vadovybė apie karą Ukrainoje pasiūlė diskusiją įslaptinti, rašo „The Moscow Times“.

Atitinkamą iniciatyvą pateikė parlamento pirmininkas Viačeslavas Volodinas, sakydamas, kad slaptumas būtinas tam, kad „nepakenktų Rusijos armijai“. Anot jo, Maskvos oponentai atidžiai nagrinėja informaciją, kuri skamba Valstybės Dūmos posėdžiuose. V. Volodinas skundėsi, kad Rusijai priešinasi ne tik Ukraina, bet ir „visos Šiaurės Atlanto aljanso šalys“.

 

„Pažiūrėkite, kas prieš mus? Visos NATO šalys“, – pridūrė šalies agresorės parlamento pirmininkas. Anksčiau V. Volodinas tvirtino, kad Rusijos valdžia nesiruošia skelbti karui su Ukraina visuotinės mobilizacijos. Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas šią savaitę irgi padarė panašų pareiškimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()