Ukrainos kariai perėmė ypatingus „KamaAZ“ su penkto lygio šarvuota kapsule – štai kokiomis savybėmis jie pasižymi (Video)  ()

Ukrainos kariškiai aptiko dar vieną apleistą rusišką techniką – sunkvežimį „KamAZ-5350-379“ su šarvuota kapsule MM-501, praneša „AFU Strategic Communications“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso buvo rastos 3-4 apgadintos transporto priemonės, toliau pateiktame vaizdo įraše pasakoja karys. Bet atrodo, kad technika yra geros būklės ir vis dar tinkama tarnauti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Kaip minėta, tiek kabina, tiek kapsulė turi 5 apsaugos lygį. Remiantis Rusijos kariniu standartu, jis yra beveik aukščiausias iš šešių ir gali efektyviai atlaikyti bet kurio šaunamojo ginklo iki 7,62x54 kalibro šaudymą iš bet kurios pusės iki 740 m/s greičio (plieninės šerdies ginkluotė) arba 840 m/s (lengvo rutulinio plieno šerdis).

Paprasčiau tariant, jis gali apsaugoti nuo daugumos sovietinės konstrukcijos šautuvų, tokių kaip SVD „Dragunov“ snaiperiniai ginklai ir AKM automatiniai ginklai, plačiai naudojami Ukrainos kariuomenės. Tuo pačiu metu jie nesuteikia jokių garantijų dėl kai kurių naujausių amunicijos tipų.

 

 

Pasak Rusijos žiniasklaidos, jis taip pat apsaugo nuo minų nuolaužų ir rankinių granatų. Kapsulė skirta gabenti karius nuo –50 iki +50 °C temperatūroje ir joje yra gyvybę palaikančios sistemos (oro kondicionavimas, šildymas, vėdinimas, apšvietimas), maitinamos mašinos akumuliatoriaus arba „išorinio šaltinio“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()