[Žinios trumpai] Politologas papasakojo apie beviltišką Rusijos padėtį: „Rusija gali nusimuilinti per vieną dieną“  ()

Stanislavas Belkovskis teigė, kad Rusija nežino, kaip išsisukti iš susidariusios padėties, o referendumų klausimas pateko į aklavietę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, politologas, publicistas ir rašytojas Stanislavas Belkovskis papasakojo, kaip jo nuomone Rusija išsisuks iš padėties su referendumais, kurie turėjo vykti dar šių metų rugsėjo 11 d. „Pati Rusijos Federacija nežino, kaip išsikapstyti. Šia prasme Ukrainos puolimas Charkivo srityje, be grynai karinių laimėjimų ir 6000 kvadratinių kilometrų išlaisvinimo, kuris, be abejo, yra svarbus, turėjo daug gilesnių, toli siekiančių psichologinių pasekmių“, – Belkovskis sakė „Politeka Online“ laidoje.

Belkovskis prisiminė, kaip liepos 4 dieną Kupianske, Charkivo srityje, Rusijos valdžios atstovas Andrejus Turčakas pasakė, kad „Rusija čia yra amžinai“. Toks pat šūkis mieste skambėjo ir rugpjūčio 22 d., kai buvo minima Rusijos vėliavos diena.

„Tačiau dabar visiems Rusijos Federacijos okupuotų Ukrainos teritorijų gyventojams aišku, kad posakis „Rusija čia bus amžinai“ nieko nereiškia. Rusijos kariuomenė gali bet kurią akimirką pasitraukti taip pat greitai kaip ir atvyko. Rusija gali išnykti per vieną dieną, kaip atsitiko Charkivo srityje. Todėl jie turi suvokti, kad nereikia perleisti teritorijų Rusijos jurisdikcijai“, – visiems okupuotose teritorijose likusiems ukrainiečiams patarė Belkovskis.

 

Be to, politikos ekspertas pastebėjo, kad tokiose situacijose rengti referendumus tampa tiesiog neįmanoma. Anot jo, referendumų projektai pateko į konceptualią aklavietę, o Charkivo puolimas šia prasme įkalė jei ne paskutinę, tai pirmąją labai rimtą vinį į šio projekto karstą.

(89)
(1)
(88)

Komentarai ()

Susijusios žymos: