Užfiksuotas dar vienas viešas Putino pažeminimas SCO viršūnių susitikime (Video)  ()

Politologas Andrejus Piontkovskis įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė Charkivo srityje Rusijos ir Ukrainos kare tapo lūžio tašku.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-16 Užfiksuotas dar vienas viešas Putino pažeminimas SCO viršūnių susitikime (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A. Piontkovskis kalbėjo apie V. Putino pažeminimą SCO viršūnių susitikime po Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Charkivo srityje.

Tokį požiūrį „24 kanalo“ eteryje išsakė rusų politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis.

Pasak analitiko, Ukrainos karių proveržis Slobožanskio kryptimi buvo karo lūžis, kuris, be kita ko, pakeitė Vakarų požiūrį į Ukrainoje vykstančius įvykius: jie patys įsitikino, kad Ukrainos kariuomenė gali nugalėti Rusiją.

„Tai didelė sėkmė ne taktinio, o operatyvinio pobūdžio, tačiau tai nėra strateginė pergalė. Tačiau tai tapo politinės triuškinamos pergalės priežastimi. Viskas pasikeitė: diskursas Vašingtone, diskursas Maskvoje“, – pažymėjo pašnekovas.

Be to, politologas atkreipė dėmesį į tai, kaip Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo sutiktas SCO viršūnių susitikime Samarkande Rusijos kariuomenės nesėkmių Charkivo srityje fone.

 

„Pralaimėtojas V. Putinas ten sutinkamas visai kitaip nei V. Putinas nugalėtojas. Tai skirtingi protokoliniai dalykai...“, – komentuodamas situaciją, kai diktatoriui teko laukti Kirgizijos prezidento Sadyro Žaparovo, sakė ekspertas.

 

Analitikas taip pat pažymėjo, kad V. Putinas per susitikimą su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu elgėsi „itin paslaugiai“. Visa tai rodo sukrėstą Rusijos diktatoriaus poziciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: