[Žinios trumpai] Kyjivas pakomentavo abiejų prezidentų susitikimo galimybę: „yra 3 priežastys“  ()

Zelenskis sės prie derybų stalo su Putinu tik okupantams palikus Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmės fronte ir visiško Rusijos kariuomenės pralaimėjimo Vladimiras Putinas pirmą kartą nuo vasario 24 dienos viešai prabilo apie karą, užsimindamas apie norą sėsti prie derybų stalo.

Ukrainos prezidentūra teigia nematanti prasmės dviejų prezidentų susitikimui. Tai gali įvykti tik Rusijos užpuolikams palikus Ukrainos teritoriją.

Tai teigia Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas, rašo „Ukrainska Pravda“.

„Pirma, Rusijos Federacija vis dar tiki, kad turi pakankamai resursų tam tikriems rezultatams užfiksuoti. Antra, bet koks šiandieninis susitikimas yra išskirtinai tradicinės Rusijos istorijos žaidimas, Veiklos pauzė ir nieko daugiau. Ir, trečia, Rusija turi atsakyti už didelį nusikaltimų mastą“, – sakė Podoliakas.

Jis įsitikinęs, kad karas turi pasiekti vienintelį įmanomą finalą. Tai leis Ukrainai užfiksuoti pergalę ir priversti Rusiją pripažinti rezultatą.

Kyjive Kremliaus vadovui taip pat buvo priminti jo paties žodžiai, kad jiems „neįdomūs susitikimai dėl susitikimų“. Dabar tokią poziciją užima Ukrainos vadovas. Kyjivas vykdys visišką okupuotų teritorijų išlaisvinimą, taip pat privalomus didelio masto teisinius procesus.

 

Zelenskis sės prie derybų stalo su Putinu tik okupantams palikus Ukrainą. Šiuo atveju valstybių vadovai aptars pokario gyvenimo organizavimą, įskaitant reparacijų apimtis, nuostolių atlyginimą ir nusikaltėlių ekstradiciją.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()