[Žinios trumpai] „Negali mokėti, nemokėk" - Italijoje skelbiamas didžiulis streikas dėl sąskaitų už energiją  ()

Viena Italijos vartotojų grupė paragino surengti sąskaitų už energiją streiką, siūlydama teisinę pagalbą žmonėms, negalintiems arba nenorintiems mokėti smarkiai didėjančių dujų ir elektros kainų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Codacons" organizacijos iniciatyva atkartoja panašią kampaniją Didžiojoje Britanijoje, kur „Don't Pay" grupė reikalauja sumažinti sąskaitas iki, kaip ji vadina, prieinamo lygio.

Pagal iniciatyvą, pavadintą „Mokėsime, kai galėsime sau leisti", Italijos „Codacons" paskelbė, kad savo svetainėje paskelbė pareiškimo formą, kuria klientai gali pranešti energijos tiekėjams, kad apmokės tik 20 % sąskaitų.

Vartotojų grupė teigė, kad nuo kito mėnesio pradžios namų ūkių sąskaitos už energiją padidės dvigubai.

Italija yra viena iš šalių, kuriai labiausiai kenkia Rusijos dujų tiekimo mažinimas, nes Maskva pernai tiekė 40% Romos importuojamų dujų.

Kadenciją baigianti ministro pirmininko Mario Draghi vyriausybė šiemet numatė 52 milijardus eurų (51,9 milijardo JAV dolerių), kad apsaugotų įmones ir žmones nuo itin didelių elektros, dujų ir benzino sąnaudų poveikio ir planuoja šią savaitę patvirtinti dar vieną pagalbos paketą, kurio vertė – apie 13 milijardų eurų.

 

Šis klausimas taip pat yra labai svarbus rugsėjo 25 d. nacionalinių rinkimų kampanijos darbotvarkėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: