Vokietija skelbia fantastiškas žinias dėl didžiausių Europoje dujų saugyklų: „turime galimybę išgyventi“  ()

Liepą Vokietijos vyriausybė priėmė naują energetinio saugumo priemonių paketą, kuriame buvo numatyta, kad požeminių dujų saugyklų užpildymo lygis spalio 1 dieną turėtų būti 85 %, o nuo lapkričio 1 dienos – 95%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisydama „Nord Stream“ sustabdymo, Vokietija pumpuoja dujas į saugyklas gerokai anksčiau nei numatyta. Rugsėjo 19 d. jos buvo užpildytos 90,07 proc., rodo asociacijos „Gas Infrastructure Europe“ duomenys.

Vokietijoje yra didžiausios požeminės saugyklos Europoje.

Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas pirmadienį pareiškė, kad saugyklų užpildymas vyksta geru tempu, tačiau perspėjo, kad pavasarį teks viską pradėti iš naujo.

„Jei viskas klostysis gerai taupant dujas ir mums pasiseks su orais, turime galimybę normaliai išgyventi žiemą“, – spaudos konferencijoje sakė R. Habeckas. Tačiau jis pridūrė, kad Vokietija šildymo sezoną paliks tuščiomis PSG.

 

Vokietija tapo šeštąja iš 19 ES šalių, turinčių dujų saugyklas, kurios užpildė jas 90 % arba daugiau. Netrukus prie jų prisijungs Italija, kurios saugyklos užpildytos 87 proc.

Apskritai šis rodiklis ES siekia beveik 86 proc.

ES šalys susitarė iki žiemos saugyklas užpildyti bent 80 proc., o ateinančiais metais privalomas užpildymas bus padidintas iki 90 proc.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: