[Žinios trumpai] Kaukaze prasideda pavojingi dalykai: „Kremliui tai peilis į nugarą ir baisiausias smūgis iš Kadyrovo“ (Video)  (1)

Masinis rusų vyrų bėgimas iš šalies ir riaušės Kaukaze: mobilizacijos pasekmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobilizacija Rusijoje pradėjo nekontroliuojamus procesus: masinį rusų vyrų bėgimą ir riaušes Kaukaze.

Apie tai savo „YouTube“ kanalo eteryje kalbėjo Aukščiausiosios Rados deputatas Oleksijus Gončarenka.

Jis pažymėjo, kad mobilizacija Rusijoje sukėlė visišką betvarkę. Vyrai be atodairos masiškai varomi į karinius punktus, o tai sukėlė pykčio priepuolius visoje Rusijos Federacijoje:

„Panašu, kad mobilizacija neįvyks. Tokiu tempu nepavyks surinkti net 100 tūkstančių rekrūtų. Isterija, panika ir bėgantys iš Rusijos į visas puses žmonės. Beprotybė oro uostuose. Didžiulės automobilių eilės“. 

Kaukaze padėtis ypač opi. Dagestane kyla riaušės, blokuojami keliai. Čečėnija apskritai atsisakė vykdyti mobilizacijos įsakymą:

„Peilis į nugarą ir baisiausias smūgis yra iš Kadyrovo. Pirmiausia jis nufilmavo surežisuotą vaizdo įrašą, kaip visa Čečėnija eina į kariniuss registracijos punktus. O jau vakare Kadyrovas pranešė, kad Čečėnijoje mobilizacijos iš viso nebus. Paaiškėjo, kad niekas niekur nenori kariauti. Žmonės katastrofiškai pasipiktinę mobilizacija. Kadyrovas, pajutęs liaudies nuotaikas, atsitraukė“.

 

Beje, Kadyrovas išdrįso atvirai stoti prieš Kremlių, sukritikuodamas Putino pakaliko Viktoro Medvedčuko iškeitimą į nelaisvėje paimtus „Azovo“ kovotojus:

„Antra mobilizacijos diena, ir pažiūrėkite: Rusija draskoma į gabalus. Rusai bėga iš Rusijos. Kaukazas darosi vis drąsesnis ir vis labiau maištaujantis. Visa tai gali subyrėti, kol į Ukrainą atkeliaus pirmoji „mėsos“ partija. Štai ką rusai padarė savo namuose“.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(258)
(6)
(252)

Komentarai (1)