[Žinios trumpai] Rusų generolai paprašė Putino leidimo palikti Chersoną, bet gavo griežtą atsakymą  (1)

Kremlius neleido Rusijos pajėgoms pasitraukti iš Chersono, nepaisant jų beviltiškos padėties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadai paprašė Vladimiro Putino leidimo atsitraukti iš Chersono, kur katile įstrigo nemaža rusų karių grupė. Karininkai gavo griežtą diktatoriaus atsakymą, skelbia „The New York Times“, remdamasis su žvalgybos ataskaitomis susipažinusių amerikiečių pareigūnais.

Rusijos Federacijos generolai savo prašymą argumentavo noru išgelbėti karius ir techniką. Faktas yra tas, kad 15 000–20 000 karių buvo „uždaryta“ dešiniajame Dniepro krante. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino tris pagrindinius tiltus per šią upę, atimdamos iš rusų ne tik atsargas, bet ir pabėgimo kelius.

Pasitraukimas iš Chersono leistų Rusijos kariuomenei ne tik sumažinti nuostolius, bet ir sustiprinti gynybą kitomis kryptimis. Tačiau Kremlius kategoriškai nenori skirtis su vieninteliu regiono centru, kuris buvo užgrobtas nuo plataus masto invazijos pradžios. Chersono netektis būtų dar viena Rusijos pajėgų „žeminanti nesėkmė“ karo su Ukraina metu.

Pranešama, kad Putino atsisakymas turėjo itin neigiamą poveikį Rusijos pajėgų moralei Chersono regione. Ši grupė iš esmės yra pasmerkta. Specialistai mano, kad Rusijos pajėgos ten neturi galimybių išsilaikyti ilgą laiką. Yra didelė rizika, kad tos pajėgos ten bus sutriuškintos per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą.

 

Šaltiniai tikina, kad Putinas, nusivylęs situacija frontuose, tiesiogiai veliasi į karinių sprendimų priėmimą ir duoda nurodymus. Tačiau dalinė mobilizacija buvo ne Putino, o būtent karinės vadovybės idėja, kuriai jis galiausiai pritarė, nors už tai ir gali sumokėti reitingų punktais.

(53)
(0)
(53)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: