[Žinios trumpai] ISW skelbia kaip mobilizacija paveiks Rusijos karinę galią: efektas bus katastrofiškas, Putinui bus šokas  ()

Dalinė mobilizacija daugiausia palies tuos Rusijos gyventojus, kurie nenori kariauti ir nėra prisijungę prie savanorių batalionų. Putinas gyventojų tam neruošė, efektyvių sąlygų mobilizacijai nebuvo bent jau nuo 2008 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažai tikėtina, kad vadinamosios dalinės mobilizacijos metu pašauktas karinis personalas ženkliai padidins Rusijos ginkluotųjų pajėgų kovinę galią. Apie tai savo kitoje ataskaitoje pranešė Karo studijų instituto (ISW) analitikai.

Kad tokia iniciatyva turėtų kokį nors poveikį ilgalaikėje perspektyvoje, V. Putinas turės pašalinti tiekimo grandinės trūkumus. Tačiau, matyt, jam labiau rūpi karių skaičiaus didinimas mūšio lauke, o ne esminių problemų sprendimas.

Sąlygos veiksmingai plataus masto mobilizacijai Rusijos kariuomenėje nebuvo sudarytos mažiausiai nuo 2008 m. Rezervinės pajėgos nebuvo sukurtos skubiam pasiuntimui į mūšio lauką. Ir nėra greitų šių problemų sprendimo būdų.

Dalinė mobilizacija palies daugiausia nenorinčius kariauti rusus, kurie neparodė noro stoti į savanorių batalionus ar dalyvauti panašiose programose. Palyginti su ankstesnėmis pastangomis, šioje mobilizacijoje bus įtrauktas mažiau kvalifikuotas personalas.

Kariniai komisarai vienu metu turi atlikti dvi užduotis - jie formuoja mobilizuotųjų batalionus ir savanorių pajėgas.

Protestai prieš mobilizaciją

 

Putinas Rusijoje nesudarė informacinių sąlygų, kad gyventojai būtų pasiruošę priverstinei mobilizacijai. Ir vis dar atsisako „specialiąją operaciją“ vadinti karu.

Protestai, kad ir kokie negausūs būtų, rodo, kad Kremliaus vadovybė nesugebėjo paruošti Rusijos gyventojų dideliam karui. Tai patvirtina ir faktas, kad nemažai karo belaisvių ir net žemesnio rango karininkų teigė, kad manė, jog dalyvauja pratybose.

(26)
(2)
(24)

Komentarai ()