[Žinios trumpai] Geraširdiškumo aktas Kazachstane: vietinis kino teatras pasisiūlė priglausti nakvynės nerandančius rusus  (6)

Kino teatras Uralske keturiose salėse paguldė apie 200 žmonių. Vietiniai savanoriai atnešė rusams karšto maisto ir arbatos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano Uralsko miesto kino teatro „CinemaPark“ direktorė Dillara Muchambetova pakvietė dėl dalinės mobilizacijos iš Rusijos išvykusius, bet būsto sau neradusius rusus nakvoti kino salėse. Pranešimas buvo paskelbtas rugsėjo 24 d. kino teatro „Instagram“ puslapyje.

„Matome tokį vaizdą mieste – čia labai daug lankytojų iš Rusijos Federacijos, kurie, kaip suprantu, ieško nakvynės. Kainos yra beprotiškos už butus, todėl mes, kaip kino teatras, norime suteikti vieta pamiegoti“, – vaizdo žinutėje sakė Muchambetova. Ji teigė, kad kino teatre budi administratorė, kuri padeda apgyvendinti žmones.

Vėliau su Muchambetova kalbėjosi vietinis leidinys „Mano miestas“. Ji teigė, kad po paskelbtos žinutės Rusijos piliečiai tikrai pradėjo ateiti į kino teatrą. „Apie 23 val. pradėjo ateiti žmonės, dėkodami, sakydami, kad visą dieną vaikščiojo ir neranda kur nakvoti“, – pasakojo direktorė.

 

Pasak jos, kino teatras keturiose salėse patalpino apie 200 žmonių. Savanoriai atnešė rusams karšto maisto ir arbatos. Muchambetova pabrėžė, kad tokį sprendimą priėmė, nes gatvėje matė daug šeimų su mažais vaikais. „Žmonės buvo tikrai išsigandę ir sumišę“, – pridūrė ji.

Kino teatras nusprendė laikyti žmones, kol jie susiras būstą. „Nieko neskirstėme pagal tautybę. Atėjo žmonės ir sako: mes totoriai arba buriatai. Mes jiems sakome, kad tautybė mums nėra svarbi“, - pabrėžia moteris.

(18)
(0)
(18)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: