[Žinios trumpai] Feiginas įvardino galimą Putino įpėdinį, kuris bus „blogesnis už patį Putiną“: „Tai tikrai ne Kadyrovas“  ()

Rusijos opozicionierius teisininkas Markas Feiginas atsakė į Jevgenijaus Kiseliovo klausimą, kuris iš pretendentų į prezidento postą Rusijos Federacijoje būtų blogesnis už Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Feiginas įvardijo du ryškiausius pretendentus į Rusijos prezidento postą - tai turėtų būti dabartinis premjeras Michailas Mišustinas arba žemės ūkio ministras Dmitrijus Patruševas. „Ne Kadyrovas“, tvirtino Feiginas.

Politikos apžvalgininkas paaiškino, kas yra Dmitrijus Patruševas ir kaip gali įvykti jo paaukštinimas į Rusijos Federacijos prezidento pareigas: „Tai tikrai vyksta. Esu tikras, kad taip gali nutikti. Patruševas jaunesnysis, kuriam 42 metai metų, mano nuomone, turi normalią biografija pagal juos. Joje - ir jų „Harvardas“ (tai yra FSB akademija) ir plius karjeros kopėčios, kuriomis jis užbėgo iki ministro posto“

Po to Markas Feiginas išsakė svarbų niuansą dėl galimo Patruševo jaunesniojo paskyrimo į Rusijos prezidento postą: „Problema kitokia: Dmitrijus Patruševas ir jo tėvas šiuo atveju yra vienas ir tas pats. Valdžios perdavimas sūnui praktiškai yra valdžios perdavimas tėvui“. Feigino nuomone, ši situacija būtų dar blogesnė nei su Putinu.

Įdomu, kad Feigino nuomone Patruševo trūkumas yra jo tėvas Nikolajus. Nikolajus Patruševas yra vienas artimiausių Putino bendražygių, buvęs FSB vadovu. Tiesą sakant, Patruševas padėjo įtvirtinti Putiną, nes jis būtent 1999-2008 metais vadovavo FSB. Dabar jis - Rusijos Saugumo tarybos sekretorius.

Nikolajaus Patruševo sūnaus tapimas prezidentu nebūtų didžiulė staigmena, nes Rusijoje politika formuojama būtent taip. Patį Putiną savo įpėdiniu kadaise pasirinko Borisas Jelcinas. Taip, buvo rinkimai, bet Putiną pasirinko Jelcinas. Vėliau, kai dėl konstitucijos normų Putinas po dviejų kadencijų nebegalėjo būti prezidentu, jis pasirinko savo rinkimų kampanijos vadovą Dmitrijų Medvedevą. Nikolajus Patruševas yra vienas artimiausių Putino patarėjų, kuris amžiaus pradžioje buvo visai šalia prezidentavimą pradedančio Putino. Jei Putinas ir visa ši organizacija dar galės rinktis kitą prezidentą, labai tikėtina, kad tai bus Dmitrijus Patruševas, kuris nėra toks garsus kaip Medvedevas ar Kadyrovas (vadinasi „naujas“), bet vis tiek priklauso Putino artimųjų ratui.

 

Feiginas baiminasi, kad taip vadovavimas branduolinį ginklą turinčiai valstybei vėl atiteks KGB praeitį turintiems asmenims, nes Dmitrijus tikriausiai bus dar paveikesnis tėvui Nikolajui.

(5)
(17)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: