[Žinios trumpai] Pentagonas: mažai kas supranta, ką Ukraina padarė su Rusijos kariuomene - per visą istoriją yra buvę tik 2 tokie atvejai  ()

Mobilizacija Rusijoje - istorinis įvykis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per visą savo istoriją Rusija mobilizaciją skelbė tik du kartus. Jungtinės Valstijos įsitikinusios, kad tai rodo problemas, kurias ukrainiečiai sukūrė agresoriui. Tai per instruktažą pareiškė neįvardytas Pentagono pareigūnas, pranešė JAV Gynybos departamento spaudos tarnyba.

„Prieš tai rusai mobilizavosi du kartus – 1914 ir 1941 m. Jei pagalvotumėte apie pasekmes, kuriose jie dabar yra, ir palygintumėte jas su Pirmuoju ir Antruoju pasauliniais karais, tai parodo, ką ukrainiečiai sugebėjo padaryti su Rusijos kariuomene", - sakė JAV pareigūnas.

Pažymima, kad rusai nereagavo teigiamai į mobilizacijos paskelbimą. Pasak pareigūno, tai ne pirmas kartas Rusijos Federacijos istorijoje, kai, siekiant tikslų, bandoma verbuoti kovotojus tarp civilių.

Manoma, kad mobilizuojant tokį civilių gyventojų skaičių Rusija gali susidurti su daugybe problemų. Ypač daug instruktorių jau kariauja, o viešumoje plinta pranešimai, kad naujai mobilizuotieji perkeliami į frontą jau po vienos dienos mokymų. Apie tai vis garsiau ir dažniau kalba patys mobilizuoti rusai.

 

„Tiesiog galvoju apie mūsų ginkluotųjų pajėgų mokymo lygį ir suprantu, kad tai gana neadekvatu“, – apibendrino Pentagono pareigūnas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(0)
(198)

Komentarai ()