[Žinios trumpai] Tegul Putinas kalba sau ir saviems - Zelenskis net nesiklausė, ką tiesioginėje transliacijoje kalbėjo Putinas, nes buvo užsiėmęs  ()

Volodymyras Zelenskis surengė Nacionalinį saugumo ir gynybos tarybos posėdį, kuriame aptarė atsaką į neteisėtą Rusijos skelbiamą Ukrainos regionų aneksiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas nežiūrėjo Vladimiro Putino kalbos apie neteisėtą aneksiją, teigia Zelenskio spaudos sekretorius Serhijus Nikiforovas. O kam? Kadangi Rusijos veiksmai yra labai lengvai prognozuojami, apie šį renginį Vakarų žvalgybos institucijos skelbė dar prieš oficialius pareiškimus.

Putinas paskelbė, kad okupuotos Ukrainos teritorijos (Donecko, Luhansko, Chersono ir Zaporižės sritys) tampa Rusijos Federacijos dalimi. „Esu tikras, kad Federalinė asamblėja palaikys konstitucinius pakeitimus dėl keturių naujų regionų, Rusijos Federacijos subjektų, priėmimo ir sukūrimo Rusijoje, nes tokia yra milijonų žmonių valia“, – sakė Putinas.

Žinoma, jis turi omenyje rugsėjo 23-27 dienomis rengtus parodomuosius referendumus, kurie prieštarauja Ukrainos ir tarptautiniams įstatymams.

Zelenskis vėliau paskelbė, kad Ukraina nori skubos tvarka prisijungti prie NATO. Be to, Ukraina atmeta bet kokias derybas su Rusija, kol Putinas yra prezidentas.

(39)
(0)
(39)

Komentarai ()