[Žinios trumpai] Ukrainos pulkininkas skelbia sensacingą informaciją: „Visus 8 metus Donecke praktiškai nebuvo nė vieno ruso, išvaduoti buvo galima bet kada“  (3)

„Į Donecką mūsų neįleido keli „draugai“ iš karinės-politinės Ukrainos vadovybės. Visus 8 metus specialiai nebuvome įleisti į Donecką. Jie prisidengė Minsko susitarimais“: Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Romanas Svitanas, atsakydamas į programos „Teisė į valdžią“ vedėjo klausimą, atvirai pareiškė, kad Donecką buvo galima deokupuoti dar 2014 metais ir jis pats asmeniškai dalyvavo, rengiant šią operaciją. Patyręs kariškis teigė, kad politinių priežasčių buvo daugiau nei karinių, kai visą tą laiką nebuvo bandoma išvaduoti Donecko.

Svitano interviu laidai „Teisė valdyti“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Ukrainos karininkas pranešė, kad Doneckas visus 8 karo metus buvo pusiau apsuptyje, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos buvo įsikūrusios 3 km nuo miesto. Jis įvardijo tikrąsias priežastis, kodėl miestas nebuvo išvaduotas:

„Į Donecką mūsų neįleido keli „draugai“ iš karinės-politinės Ukrainos vadovybės. Visus 8 metus specialiai nebuvome įleisti į Donecką. Jie prisidengė Minsko susitarimais“.

„Mūsų žvalgybos grupės gana sėkmingai įvažiuodavo į miestą, rusai jas matė ir būdavo apstulbę nuo tokio įžūlumo. Mes įvažiuodavome į Donecką, tik grįždavome atgal. Tai politinės problemos", – atskleidė Romanas Svitanas tiesą apie tai, kas vyko su Donecko deokupacija.

 

Patyręs kariškis užtikrintai pareiškė, kad kariniu požiūriu šiuo metu nėra jokių kliūčių išvaduoti Donecką:

„Į Donecką galima įvažiuoti ir dabar. Aš jau nesakysiu nieko apie tai, kad tai galėjo būti padaryta prieš pusmetį ir prieš mėnesį, ir prieš 3 mėnesius, kai rusų Donecke praktiškai nebuvo“.

Ukrainos karo ekspertas pabrėžė, kad Ukrainos kariai, žvalgai ir kitos specialiosios pajėgos yra taip parengtos, kad gali be problemų išvaduoti net tokį didelį miestą kaip Doneckas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(67)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: