Ukraina tyliai veda užkulisines derybas su Rusijos elitu: Kremliuje bręsta revoliucija, elitas labai nepatenkintas Putino užvirta koše  ()

Rusijos Federacijos elitas nepatenkintas „kolektyvinio Putino“ užvirinta koše.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Andrijus Jusovas pažymėjo, kad V. Putino galas jau nulemtas ir apie jo ateitį nekalbama, tačiau Rusijos ateities klausimas lieka atviras.

Atskiri Kremliaus atstovai bando rasti galimybę pabėgti nuo Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino, kad išsaugotų save ir savo turtus. Apie tai papasakojo Ukrainos gynybos ministerijos spaudos tarnybos atstovas Andrijus Jusovas.

„Šiandien pavieniai Kremliaus viršūnių atstovai patys ieško tokių kanalų ir komunikacijos galimybių, kad apaugotų savo valstybę, atsitrauktų nuo pamišusio diktatoriaus. Bet, žinoma, yra ir neformalių kanalų. Viešoji politika yra labai svarbus komponentas, bet be jos yra ir užkulisių. Ukraina naudoja visus įrankius: ir viešus, ir neviešus, tiek uždarus, tiek atvirus“, – sakė A. Jusovas.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad Ukrainos pasisakymai apie derybų iš šantažo pozicijų neleistinumą ar bandymus aneksuoti naujas teritorijas yra faktas ir tai atitinka partnerių poziciją. Kartu jis neatskleidė užkulisines derybas vedančių rusų pavardžių, nes jų gali prireikti pačios Rusijos ateičiai.

 

„Galima teigti, kad tarp karinės ir politinės vadovybės, ypač tarp dabartinės V. Putino Rusijos verslo elito, toli gražu ne visus džiugina „kolektyvinio Putino“ diktatoriaus sukelta netvarka. Toli gražu ne visi pritaria tokiai istorijos eigai iš D. Medvedevo, N. Patruševo ir kitų pozicijų. Su kiekvienu nauju tokio eskalavimo lygiu, su kiekviena nauja mobilizacijos banga, su kiekvienu nauju procentiniu V. Putino reitingo kritimu ar su naujomis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmėmis išlaisvinant okupuotas teritorijas, ši taikos partija Rusijoje tik sustiprės“, – aiškino Jusovas.

 

Anot jo, V. Putino galas jau nulemtas ir dėl jo ateities nekyla klausimų, tačiau Rusijos ateities klausimas lieka atviras.

„Tai yra fiasko. Ar tai bus politinis fiasko, ar tai bus tarptautinio tribunolo forma, rūmų perversmas ar Linčo teismas gatvėje – tai kita istorija. Tačiau finale laukia fiasko. Arba RF galės apsivalyti nuo diktatūros ir reformų, palikdama visas okupuotas teritorijas ir bandys kažkaip atsitraukti. Arba ji subyrės ir pavergtos kolonijinės imperijos tautos turės galimybę sukurti nepriklausomas valstybes. Klausimas, ar galimi kiti scenarijai“, – apibendrino A. Jusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(110)
(0)
(110)

Komentarai ()