Grėsmingas perspėjimas: „Gali būti, kad spalio 5 d. Putinas smogs branduoliniu ginklu“  (3)

Rusijos branduolinio smūgio grėsmė išlieka reali. Be to, tai gali atsitikti artimiausiomis dienomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Ramzanas Kadyrovas iš tikrųjų paragino Rusijos kariuomenę panaudoti taktinius branduolinius ginklus. Jo žodžiai neturėtų būti vertinami atmestinai. Apie tai „24 kanalui“ pasakojo politikos strategas Michailas Šeitelmanas.

„Truputį baimės yra. Kai R. Kadyrovas kalba apie mobilizaciją, V. Putinas, norėdamas neprarasti valdžios, pradeda vykdyti savo mobilizaciją. Ir čia, jei jau R. Kadyrovas pagrasino panaudoti branduolinį ginklą… Deja, V. Putinas gali tam pasiryžti“, – pasakė jis.

Tikėtina, kad šią savaitę Kremliaus diktatorius gali panaudoti branduolinį ginklą. V. Putino pakalikas D. Medvedevas dar gegužę paskelbė „paskutinę teismo dieną“. M. Šeitelmanas paaiškino, kad jie kalbėjo apie spalio 5-ąją – šią dieną švenčiama žydų šventė Jom Kipuras. Įdomu tai, jog šis pavadinimas išverstas kaip „teismo diena“. Akivaizdu, kad būtent apie ją kalbėjo V. Putino pakalikas.

„Kiekvienais metais ši šventė švenčiama skirtingomis dienomis. Tada patikrinau, kad šiais metais ji vyks spalio 5 d. Aišku, tada juokavau. Visi visada juokiasi ir tyčiojasi iš D. Medvedevo, tai įprasta“, – sakė politikos strategas.

Kaip pastebėjo M. Šeitelmanas, „respublikų“ mobilizavimo ir pripažinimo istorija pradėjo artėti link šios datos. „Viskas pernelyg mistiškai sutapo“, – sakė jis.

Tačiau tai visiškai nereiškia, kad rusams pasiseks. Jie, priduria M. Šeitelmanas, gali pabandyti.

Šią savaitę išgirdome du prieštaringus Ukrainos GUR pareiškimus. Vadimo Skibitskio teigimu, taktinių branduolinių ginklų panaudojimo rizika yra labai didelė. Ir tada Kirilas Budanovas pasakė, kad dabar nėra dėl ko jaudintis.

 

Norint panaudoti branduolinius ginklus, reikia priimti sprendimą ir duoti įsakymą. „Po to tai užtrunka daugiau nei dvi minutes. Procedūra prasideda“, – sakė M. Šeitelmanas.

Kovinės galvutės, kurios visos yra stebimos JAV, pradeda judėti. Šiame procese dalyvauja dešimtys skirtingų žmonių ir vis dėlto – visa tai fiziškai matoma iš palydovų.

M. Šeitelmanas patikina, kad būsime įspėti apie branduolinį smūgį, kaip ir JAV perspėjo apie plataus masto invaziją vasarį.

„J. Bidenas neabejojo. Sakė, kad rusai tikrai puls ir nurodė tokią datą. Gerai, suklydo skaičiuose, bet tik savaitės laikotarpiu“, – pabrėžė politikos strategas. Be to, britų žvalgyba mums pasakė, kokiomis kryptimis vyks puolimas. Viskas taip ir susiklostė.“

„Mums taip pat bus pasakyta apie branduolinius ginklus. Nors akivaizdu, kad nesame tokioje situacijoje“, – įsitikinęs jis.

 

„Kai V. Putinas duos įsakymą panaudoti branduolinį ginklą, toli gražu neaišku, ar tai įvyks“, – sakė M. Šeitelmanas.

Ne todėl, kad Rusijoje yra sąžiningų žmonių, kurie nenori savęs žlugdyti. Bet todėl, kad JAV ir NATO šalys turi priešraketinės gynybos ir žvalgybos sistemas, kurios pastaraisiais dešimtmečiais buvo nuolat tobulinamos. O Rusijos branduolinės pajėgos nepagerėjo nuo septintojo dešimtmečio.

„Šie ginklai bus naudojami prieš pasaulį, o JAV nesėdės nuošalyje ir nežiūrės, ar ant Ukrainos nukris bomba, ar ne. Amerikiečiai numuš šias raketas ir strateginius lėktuvus su branduolinėmis bombomis. Tam jie turi labai modernias sistemas. Pataikymo tikimybė yra labai didelė“, – reziumavo M. Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(97)
(12)
(85)

Komentarai (3)