[Žinios trumpai] Greitu metu branduolinio karo bus galima nebebijoti: po „Putino draugelių užvažiavimų“ generolai tiesiog įsiutę - skelbiama, kuo tai baigsis  ()

Santykiai tarp diktatoriaus Vladimiro Putino ir generolų sparčiai prastėja dėl karinių pralaimėjimų Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp Vladimiro Putino ir jo kariuomenės stiprėja konfliktas, kuris buvo neišvengiamas po Kyjivo kampanijos žlugimo. Ir šis plyšys dabar plečiasi. Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje pasakojo Rusijos politologas Abbasas Galliamovas, praeityje dirbęs V. Putino kalbų rašytoju.

Jis pažymėjo, kad diktatoriaus ir jo kariuomenės nepasitenkinimas vienas kitu sparčiai auga. Putinas mano, kad kariai Ukrainoje jį nuvylė, o generolai asmeniškai kaltina jį apsiskaičiavimu vertinant situaciją.

„Jie ėjo tarsi į paradą – laukė gėlių – ir buvo sutikti su „Bayraktarais“ ir tolimo nuotolio artilerija“, – aiškino Galliamovas.

Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo ir „Wagner“ vadovo išpuoliai prieš Rusijos gynybos ministeriją tik paaštrino šį konfliktą, tikina Galliamovas. Kariuomenės vyrai, jo manymu, neabejotinai yra labai įžeisti dėl „Putino draugų užvažiavimų“. Kadyrovas ir Prigožinas viešais pareiškimais puldinėja Rusijos kariuomenės vadovybę ir ieško kaltų dėl eilės pralaimėjimų Ukrainoje.

 

Tačiau Galliamovas mano, kad Rusijos generolai nedrįs kelti pučo. Ši grupė šiandien yra silpna ir demoralizuota. Tačiau pyktis šioje aplinkoje kaupsis, o tai ilgainiui susilpnins Putino režimą.

„Manau, kad dar šiek tiek ta pačia dvasia – ir branduolinio karo nebus bijoma. Armijos vyrai tiesiog nepaklus Putino įsakymui jį pradėti. Putino draugai dabar turėtų atsiprašyti, bet nežino kaip“ – pareiškė Rusijos Federacijos ekspertas.

(163)
(4)
(159)

Komentarai ()

Susijusios žymos: