Prancūzija skelbia apie naują super galingą ginklą Ukrainai su 8x8 „Tatra T815-7“ važiuokle  ()

Tai gali būti savaeigė artilerija, paremta „Tatra T815-7“ 8x8 ratų formule, o ne 6x6, kuri šiuo metu yra Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzija ruošiasi Ukrainai pristatyti naują savaeigių haubicų CAESAR partiją. Taip rašo „Le Monde“, praneša „Ukrinform“.

„Mūsų žiniomis, Prancūzija ruošiasi pristatyti Ukrainai naują CAESAR ginklų seriją, persiųstą iš užsakymo, kuris iš pradžių buvo skirtas Danijai. Šis pristatymas gali būti nuo 6 iki 12 haubicų iš bendros 15 vnt. partijos, kurių paprašė Kijevas“, - rašė laikraštis, pažymėdamas, kad pristatymas bus ilgų derybų objektas.

Nors techninės diskusijos baigiamos, perdavimas priklauso nuo iš esmės politinio susitarimo tarp trijų vyriausybių. Tai tapo žinoma per pastarąsias savaites vykusias Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono, jo Ukrainos kolegos Volodymyro Zelenskio ir Danijos ministrės pirmininkės Mette Frederiksen derybas, rašoma pranešime.

Leidinyje pažymima, kad operacija yra precedento neturinti ir Prancūzijos valdžiai sudėtinga. „Įranga, kurią Paryžius įsipareigojo pristatyti į Kijevą, iš pradžių buvo skirta Danijai kaip dalis 15 vienetų užsakymo, pateikto 2017 m., o 2019 m. buvo papildyti dar keturiais ginklais“.

 

„Kopenhaga sutiktų atsisakyti dalies įrangos šiame etape, nes ji dar tik atlieka techninę apžiūrą, o technika ne visai atitinka danų nustatytas specifikacijas. Po dvejonių Ukraina, kurios vadovybė patenkinta „Caesar“ efektyvumu, yra pasirengusi paimti įrangą ir panaudoti ją tokią, kokia ji yra. Nei Eliziejaus rūmai, nei Ginkluotųjų pajėgų ministerija operacijos komentuoti nepanoro“, – pažymima leidinyje.

Danijai skirtos prancūziškos savaeigės haubicos CAESAR pagrįstos „Tatra T815-7“ su 8x8 ratų formule, o ne 6x6, kurios šiuo metu yra Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(3)
(107)

Komentarai ()