[Žinios trumpai] Ukraina pirmą kartą sunaikino ypatingą naujausią Putino ginklą – „Achmat“, sukurtą būtent „specialiajai operacijai“ (Video)  ()

Per kontrpuolimą Ukrainos gynėjai sunaikino šarvuotą automobilį, kuris buvo sukurtas kaip mašina be sudėtingos elektronikos ir pagamintas tik iš rusiškų dalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė pirmą kartą sunaikino Rusijos šarvuotą mašiną „Achmat“, sukurtą būtent „specialiosioms operacijoms“. Tai pranešė „Defense Express“.

Šarvuotą automobilį Z-STS „Achmat“ sukūrė „Remdiesel“ įmonė. Remdamiesi pavadinimu, autoriai daro išvadą, kad „Achmat“ yra skirtas R. Kadyrovo daliniams, kurie formaliai yra Rusijos gvardijos dalis.

Tikriausiai Kadyrovo kariai buvo išsiųsti į frontą užtikrinti, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos nepaliktų mūšio lauko. Tačiau kai kurie dėl panikos arba „pasiklydo“, arba netyčia pateko į ukrainiečių rankas.

„Achmat“ pirmą kartą buvo pristatytas rugpjūčio viduryje vykusioje parodoje „Armija-2022“. Automobilis buvo specialiai sukurtas karui prieš Ukrainą. Buvo teigiama, kad automobilis pagamintas vien iš rusiškų dalių ir jame nėra jokios įmantrios elektronikos.

 

Pirmoji automobilių partija buvo pristatyta Kadyrovui, nes Kadyrovas pirmasis susidomėjo automobiliu. Šarvuotas automobilis buvo sukurtas kaip pigi „Typhoon“ versija. Todėl „Achmat“ turi tokį patį apsaugos lygį, tačiau yra daug pigesnis ir lengviau valdomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(6)
(37)

Komentarai ()