[Žinios trumpai] Už tūkstančių kilometrų nuo Ukrainos fronto – per lėktuvo katastrofą žuvo Rusijos karo lakūnas: kas ten nutiko?  ()

Rusijos kariai žūsta būdami net ir už tūkstančių kilometrų nuo Ukrainos karo fronto – kas ten nutiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pilotas ir vienas antžeminio personalo narys žuvo antradienį netoli šiaurinio Gao miesto (Malis) sudužus lėktuvui, kurį Rusija neseniai pristatė Malio ginkluotosioms pajėgoms, pranešė pareigūnas ir kariuomenė.

Kariuomenės generalinis štabas sakė, kad žuvo rusų pilotas ir „antžeminės įgulos narys“ – pastarojo tautybė nebuvo nurodyta. Dar dešimt žmonių – du civiliai ir aštuoni kariškiai – buvo sužeisti, du – sunkiai.

Kariškiai anksčiau patvirtino, kad lėktuvas sudužo netoli Gao oro uosto apie 9.30 val., „grįždamas iš civilių gyventojų paramos misijos“.

Teigiama, kad tai buvo Čekoslovakijoje pagamintas reaktyvinis lėktuvas L-39 „Albatros“, kuriuos neseniai Rusija pardavė Maliui.

Pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, sakė, kad orlaivis buvo vienas iš Malio armijos „naujųjų pirkinių“.

2020 metų rugpjūtį valdžią užgrobusi Malio valdančioji chunta nusigręžė nuo tradicinės šalies sąjungininkės Prancūzijos ir pradėjo orientuotis į Rusiją.

 

Kremliaus parama apima daugybę antžeminių operatyvininkų, kuriuos Malis vadina kariniais instruktoriais, bet Vakarų šalių teigimu, jie yra privačios organizacijos „Wagner“ samdiniai. Maliui iš Rusijos taip pat tiekiami kovos lėktuvai ir sraigtasparniai.

Nuo 2012 m. Malis susiduria su džihadistų sukilėliais. Šalies šiaurėje prasidėjęs smurtas išplito į centrinį ir pietinį Malį, taip pat į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai ()