„Mes neturime kito pasirinkimo, reaguosime kietai“: JAV įsiutusi – skelbiamas audringas pareiškimas dėl Šiaurės Korėjos, itin stipriai kliuvo Kinijai ir Rusijai  ()

Vienas aukšto rango JAV diplomatas sakė, kad Rusija ir Kinija turi gerbti savo įsipareigojimą denuklearizuoti Šiaurės Korėją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybės sekretoriaus padėjėjas Rytų Azijos ir Ramiojo vandenyno reikalams Danielis Kritenbrinkas pavadino Šiaurės Korėjos balistinės raketos paleidimą virš Japonijos „nelaimingu“ ir „destabilizuojančiu“ veiksmu. Apie tai rašo „Reuters“.

Tačiau, pasak diplomato, JAV yra pasirengusios dialogui. Jis taip pat sakė, kad Kinija turi dėti daugiau pastangų, kad kovotų su Šiaurės Korėjos sankcijų vengimu savo pakrantės vandenyse, o Pekinas ir Rusija turėtų stengtis uždaryti Pchenjano pirkimo tinklus.

„Raginame Šiaurės Korėją eiti dialogo keliu, siekti rimtos ir tvarios diplomatijos ir susilaikyti nuo tolesnės destabilizuojančios veiklos“, – sakė D. Kritenbrinkas.

Tačiau, anot jo, vienintelis atsakymas, kurį Pchenjanas kol kas davė, tai paleido daugiau raketų. D. Kritenbrinkas pakartojo JAV vertinimą, kad Šiaurės Korėjos branduolinių bombų bandymų atnaujinimas pirmą kartą nuo 2017 metų greičiausiai laukia tik politinio sprendimo.

Pareigūnas taip pat aštriai kritikavo Kiniją ir Rusiją.

„KLR ir Rusijos nesugebėjimas visiškai įvykdyti savo įsipareigojimų tik paskatino KLDR pakenkti JT Saugumo Tarybai, taisyklėmis pagrįstai tarptautinei tvarkai ir pasauliniam ginklų neplatinimo režimui“ – pasakė jis. D. Kritenbrinkas pareiškė, kad JAV imsis visų būtinų priemonių savo sąjungininkams apsaugoti.

 

Jis pridūrė, jog palikdamas duris dialogui, Vašingtonas „stipriai reaguos“ į didėjančią Šiaurės Korėjos grėsmę.

„Neturime kito pasirinkimo, kaip tik tai padaryti“, – sakė jis.

KLDR paleido balistinę raketą Japonijos link. Raketa praskriejo virš Japonijos. Šalies vyriausybė pranešė, kad Šiaurės Korėja paleido tarpžemyninę raketą, galinčią nuskristi 3000 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()