[Žinios trumpai] Galingas atsakas Rusijai: Lenkija planuoja savo teritorijoje dislokuoti branduolinį ginklą  ()

Kaip dalis bendros branduolinės programos, NATO šalių teritorijoje gali būti dislokuoti branduoliniai ginklai, įskaitant lėktuvus su jais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siekdama atremti Rusijos Federacijos branduolinę grėsmę, Lenkijos valdžia pradėjo derybas su JAV atstovais dėl bendros branduolinių ginklų naudojimo programos. Tai pranešė „Gazeta Polska“, remdamasi Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos pareiškimu.

Pagrindinė problema, pasak Dudos, yra ta, kad Lenkija neturi savo branduolinių ginklų – nėra prielaidų, kad Lenkija juos turės artimiausiu metu.

„Visada yra galimybė dalyvauti bendroje branduolinių ginklų programoje“, - paaiškino Duda. „Kalbėjomės su JAV lyderiais, ar JAV svarsto tokią galimybę“. Pasak Lenkijos prezidento, ši tema lieka atvira.

Bendro branduolinio ginklo naudojimo programa buvo sukurta NATO branduolinio atgrasymo politikos rėmuose. Jame gali dalyvauti Aljanso šalys, neturinčios branduolinių ginklų.

Programa neplečia branduolinių valstybių sąrašo, dabar NATO jų yra trys: JAV, JK ir Prancūzija. Programoje dalyvaujančios šalys gali konsultuotis ir priimti bendrus sprendimus dėl branduolinių ginklų politikos. Tokių šalių teritorijoje gali būti saugomi branduoliniai ginklai, įskaitant su jais esantys orlaiviai.

 

Pagal branduolinių ginklų dalijimosi programą tokie ginklai šiuo metu taip pat yra Belgijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose ir Turkijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()