[Žinios trumpai] Aptiktas slapta be žinios dingęs povandeninis laivas „Belgorod“, ginkluotas apokaliptiniu „Poseidonu“ – ką sugalvojo Rusija?  (1)

Povandeninis laivas su branduolinėmis torpedomis „Poseidon“ plaukioja netoli Rusijos Federacijos Kolos pusiasalio Barenco jūroje. Įgulos veiksmus analitikai vadina „tikėtinais“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-06 [Žinios trumpai] Aptiktas slapta be žinios dingęs povandeninis laivas „Belgorod“, ginkluotas apokaliptiniu „Poseidonu“ – ką sugalvojo Rusija?  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešimai, kad Rusijos povandeninis laivas „Belgorod“ „dingo“, yra perdėti. Arktyje rastas naujasis  Rusijos branduolinis laivas „Belgorod“. Apie tai praneša „Naval News“.

Rusijos povandeninis laivas „Belgorod“ pateko į daugelio pasaulio žiniasklaidos antraštes. Tačiau pranešimai, kad jis buvo dislokuotas su pasaulio pabaigos ginklais, yra perdėti. Leidinys gavo vaizdų, kuriuose matyti, kad Rusijos povandeninis laivas plaukia Barenco jūros vandens paviršiuje prie Rusijos Federacijos Kolos pusiasalio krantų.

Analitikai taip pat abejoja, ar povandeninis laivas atliks bandomąjį branduolinės torpedos „Poseidon“ paleidimą. Tai turbūt dar vienas Kremliaus žingsnis siekiant šantažuoti Vakarus. Tuo pačiu metu gali būti, kad „Belgorod“ įgula atliks bandomąjį paleidimą, bet be branduolinės galvutės.

 

Rusijos Federacijoje povandeninio laivo judėjimo nelabai bandoma slėpti. Jo judėjimą jūroje specialistai vadina „tikėtinais“.

Povandeninį laivą „Belgorod“ Rusijos karinis jūrų laivynas pradėjo eksploatuoti 2022 metų liepą. Tai viena pirmųjų jo ilgų nuotolių misijų. Jame yra tarpžemyninės branduolinės torpedos. Baiminamasi, kad paleidus tokią torpedą, jos numušti nepavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(24)
(-20)

Komentarai (1)