[Žinios trumpai] Maskvoje prasidėjo karas? Sulaikytas ypatingas žiniasklaidos atstovas, tai gali būti rimtas įspėjimas  ()

Maskvoje policija sulaikė Aleksejų Slobodeniuką. Kadangi jis valdė eilę „Telegram“ kanalų ir kritikavo gynybos ministrą Sergejų Šoigu, tai neatrodo neįprasta. Bet turėtų atrodyti, nes Slobodeniukas turi garsų bosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slobodeniukas tuos „Telegram“ kanalus valdė ne šiaip sau. Jis yra Jevgenijaus Prigožino grupės „Patriot“ narys. Ir tuose kanaluose kritikavo ne tik Šoigu, bet ir Valstybės Dūmos pirmininką Viačeslavą Volodiną. Ir daug kitų Rusijos valdžios asmenų, artimai susijusių su Putinu.

Pats Prigožinas yra artimai susijęs su Putinu - dėl maisto tiekimo užsakymų jis yra vadinamas „Putino virėju“. Tačiau jo reputaciją formuoja ne tie korupciniai valstybiniai užsakymai, o privačios karinės grupuotės „Wagner“ įkūrimas ir išlaikymas. Prigožinas naujų karių savo „Wagner“ ieškojo ir kalėjimuose.

Prigožinas labai intensyviai kritikuoja Rusijos valdžią dėl kiekvieno Rusijos pajėgų pralaimėjimo Ukrainoje. Tai, atrodo, jis daro ir per savo medijų įrankius, įskaitant Slobodeniuką. Ir dabar šis asmuo, kuris atvirai yra siejamas su Prigožinu, buvo sulaikytas, skelbia Baltarusijos žurnalistas Tadeusz Giczanas.

 

Ar tai - subtilus kirtis Prigožinui - neaišku. Kadyrovas irgi spjaudėsi rūgštimi dėl Rusijos pralaimėjimų Ukrainoje, bet vietoje sulaikymų jis gavo generolo laipsnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: