[Žinios trumpai] Totalus „Armatos“ naikintojas: JAV pristatytas naujas karo monstras - „Abrams“ tankų X modifikacija (Video)  ()

Dirbtinio intelekto dėka tankai gali būti naudojami kaip nepilotuojamos kovos mašinos. O ekonomiškas hibridinis variklis leis atlikti „tylias“ misijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-07 [Žinios trumpai] Totalus „Armatos“ naikintojas: JAV pristatytas naujas karo monstras - „Abrams“ tankų X modifikacija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„General Dynamics Land Systems“ pristatė naują amerikietiško tanko „AbramsX“ versijos, kuri sulauks daug naujovių, detales. Apie tai pranešė bendrovės spaudos tarnyba.

Pagrindinis mūšio tankas gaus daug patobulinimų, tarp jų: hibridinė jėgainė, lengvesnis svoris, mažiau įgulos ir daugybė kitų funkcijų. Svorio mažinimas yra labai svarbus, nes naujausia „Abrams“ SEPv3 modifikacija sveria daugiau nei 70 tonų. Tai apsunkina greitą jo transportavimą ir gabenimą oru, taip pat mažesnį tankų skaičių laive. Originalus „Abrams M1“ svėrė apie 60 tonų.

Hibridinės jėgainės veikimo nuotolis bus toks pat kaip ir M1A2, tačiau sunaudos perpus mažiau degalų. Sprendimą montuoti hibridinį variklį nulėmė JAV kariuomenės siekis sumažinti poveikį klimatui ir elektrifikacijos strategija. Dėl šios priežasties tanko veikimas taps daug tylesnis, o tai leis atlikti slaptas tylias misijas naudojant elektrinę trauką.

 

Kūrėjai išdėsto „AbramsX“ kaip pereinamąjį tanką tarp „Abrams“ M1A2 SEPv3 ir SEPv4 į naujos kartos tankų. Tankas turės autonomines galimybes, kurios bus įgyvendintos naudojant dirbtinį intelektą (DI). Jis mūšio lauke susijungs į vieną tinklą su kitais tankais. „AbramsX“ padidins priešo mirtingumą ir savos įgūlos išgyvenamumą mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)

Komentarai ()