[Žinios trumpai] ISW skelbia apie galimą sensaciją: Ukraina gali apsupti Chersoną, bet yra viena būtina sąlyga  ()

Snigirivkos miesto praradimas Rusijos kariams bus reikšmingas įvykis, atsižvelgiant į jo poziciją vakariniame Inguleco upės krante. Tai padės Ukrainai apsupti Chersoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pajėgos rengia atakas į šiaurės vakarus nuo Chersono, gerindamos savo pozicijas prie Posado-Pokrovskio (25 km nuo Chersono), Aleksandrivkos (35 km nuo Chersono) ir Ternovchos Podo (25 km nuo Chersono). Apie tai savo praneša JAV karo studijų institutas (ISW).

Snigirivkos vietovėje, esančioje 45 km į šiaurės rytus nuo Chersono miesto, jau vyksta susirėmimai. Pasirodė pranešimų, kad Rusijos kariai jau visiškai iš ten išvesti, bet Mykolajivo karinės apygardos vadovas Vitalijus Kimas to nepatvirtino.

Analitikai daro prielaidą, kad Rusijos vadovybė dabar traukiasi iš Snigirivkos, laukdama Ukrainos kontratakų, o didžioji Rusijos kontingento dalis vis dar yra mieste. Pagrindinis Rusijos karinių korespondentų ir tinklaraštininkų dėmesys nukrypo į Ukrainos karių veiklą į šiaurės vakarus nuo Chersono. Jie baiminasi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos susikurs sąlygas tiesioginiam Chersono puolimui.

 

Snigirivkos miesto praradimas Rusijos kariuomenei būtų reikšmingas įvykis, atsižvelgiant į jo vietą vakariniame Inguleco upės krante. Jei Rusijos kariai praras šios vietovės kontrolę, Chersonas bus dar labiau izoliuotas nuo rytų ir padidės miesto apsupimo tikimybė. Tiekimas rusų pajėgoms šiame regione ir taip yra ribotas, nes Ukraina vykdo tikslias rusų logistikos bazių atakas.

(41)
(0)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: