[Žinios trumpai] „HIMARS pakeitė šiuolaikinio karo supratimą“: „Wall Street Journal“ skelbia rekordą, kurį pasiekė ukrainiečių HIMARS ekipažas  ()

JAV Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms suteikė vos 16 HIMARS, tačiau jų pakako, kad būtų sustabdytas kruvinas Rusijos kariuomenės puolimas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikietiškų M142 HIMARS pristatymai pakeitė Rusijos invazijos į Ukrainą karo eigą, taip pat šiuolaikinį karą. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

HIMARS dramatiškai pakeitė Rusijos invazijos į Ukrainą eigą, suteikdamas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms mirtiną ginklą puolimui Rusijos ginkluotųjų pajėgų užnugaryje. Anksčiau tokiems smūgiams prireikdavo orlaivių, laivų ar daugybės transporto priemonių. HIMARS įrenginiai savo galimybėmis pakeitė šiuolaikinį karą.

16 HIMARS Ukrainos armijoje padėjo sustabdyti kruviną Rusijos puolimą, o nuo rugpjūčio pabaigos Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo išvaduoti dideles teritorijas Charkivo ir Chersono regionuose nuo įsibrovėlių. JAV neseniai pažadėjo tiekti dar 18 vienetų, kurie Ukrainą pasieks per porą metų.

Išėjęs į pensiją JAV armijos generolas majoras Robertas Scalesas sakė, kad HIMARS sukėlė revoliuciją tikslumo ir mobilumo atžvilgiu. Nuo Amerikos MLRS perdavimo Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino šimtus Rusijos Federacijos karinių taikinių.

Pasak Ukrainos leitenanto Kovalio, su kuriuo kalbėjosi WSJ žurnalistai, skaičiavimais, apie 70 % karinės sėkmės Chersono regione teko HIMARS. Viena jo įgula sunaikino šimtus rusų ir apie 20 Rusijos karių oro gynybos sistemų. Pasak Kovalio, ant mašinos priekio buvo padarytos 68 žymės, žyminčios į pataikytus taikinius (panašiai kaip ant lėktuvų žymimos oro pergalės).

 

„HIMARS yra vienas iš, jei ne pats veiksmingiausias ginklas mūšio lauke. Jis suteikia mums galimybę greitai reaguoti, pataikyti į vieną vietą, pereiti į kitą ir efektyviai naikinti", - sakė Kovalis.

Rugpjūčio pabaigoje per kontrpuolimą Chersono srityje leitenantas Kovalis kartu su dviem įgulomis nemiegojo 37 valandas. Jie pataikė į apie 120 taikinių, o tai leido pėstininkams prasibrauti per Rusijos gynybos linijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(0)
(98)

Komentarai ()