Tai būtų didelis galvos skausmas visam civilizuotam pasauliui: ar Lukašenka gali palūžti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2022-10-11 14:20
Butent. O galvot (cia Donatai tau), kad viskas uzsibaigs su putkos isejimu (ar tik is valdzios, ar ir is sio pasaulio) - b.l.e.t. kaip naivu.
donatasv 2022-10-11 14:21
Naivu? Pažiūrėjus į dabartinę Lietuvą ir jos istoriją nieko naivaus nematau. Mūsų padėtis buvo netgi keblesnė nei dabartinės BY/UKR. Ukrainos turiu omenyje prieš maidaną. Skirtumas tik tas, kad mūsų kai atsiskyrėme 1990 kraujyje jau buvo įaugę rusija tai priešas ir reikia daryt bet ką, kad istorija nesikartotų. BY/UKR tuo momentu matyt dar trūko to. Manau po visko pamatysim visai kitą vaizdelį iš jų pusės nei po 90. Šiuo teroristiniu aktu rusas įpaišė neapykantą sau visiems kurie remia UKR dabar.
HardAxe 2022-10-11 14:31
nu klausimas kaip Putinas atiduos vardžią ir kas ją perims. Jei bus suirutė, tai valio. Gal net koks Kaliningratastanas susikurs. Bet gali ir stiprus jaunas vyras viską į savo rankas perimti. Karas gal baigsis, bet daugiau šūdą tų atlaisvėjimų...
donatasv 2022-10-11 14:45
Visiška teisybė. Lietuva atsikratė ruso įtakos tik atėjus į valdžią Gorbačiovui ir tai ne iškarto... Bet koks kitas sukilimas, pasipriešinimas mums būtų buvęs pražūtingas. Tokie kaip benediktas manau gali eit smerkt mūsų tėvus/senelius, kad kentėjo 50 metų ir nepasipriešino ankščiau. Tik dėl to, kad mūsų seneliai laukė mes dabar galim sėdėt ir susirašinėt čia Lietuviškai... o BY kažkodėl lengva ranka norima išsiųsti į okupaciją?
Benediktas 2022-10-11 15:34
Jei manot, kad per tuos 50 metų nieko nepraradom, tai klystat. Daug zmoniu pamirso kaip reikia gyventi, prasigere, nerado saves, nerealizavo saves, kaip galejo laisvoje visuomeneje, nes kolukiai ismusė tą gebėjimą. 50 reikėjo gyventi realybės neigime, nesavarankiskai, tai paliko dideli peedsaka ir dabar dar jis neisejes pilnai. Is sovietmecio mes paveldejom melą ir primityvumą, stagnaciją. Nemanau, kad tai geriau nei karas. Ant senoliu nevarau, salis per maza buvo kazką pakeist. Bet partizanai issaude kiek galejo rusų okupantų, kaip ukrainiečiai dabar daro, tai šaunuoliai, šlovė jiemsi ir ačiū už jų indėlį. Todel labai svarbu, dar tik atsirandant uzuomazgoms, dometis politika, dalyvauti, balsuoti. Karai atsiranda tik del to, kad zmones nesidomi, daugiau nei savo seima. Jei rusai nebūtų įjungę durniaus rėžimo ir būtų turėję geras vertybes, putinas valdžios būtų neužurpavęs. Bet daugumai buvo po**ui. Dabar tures, ką turės. Tą patį galima pasakyti ir apie Europą - nafig bendradarbaiavot su Rusija, kurioje demokratiniai procesai seniai neveikė. Norėčiau tikėti, kad po šito konflikto išeisim padarę išvadas ir su aiškesnėm vertybėmis, kuriu siukstu neiskeisim i pinigus ir piliciai prižiūrės, kad taip būtų. Jei kažkoks politikas siulys bendrauti su kazkokia nedemokratiska salim, del pigesnio duonos kasnio - lauk tokį politiką.
immortallt 2022-10-11 16:04
Nebendradarbiauti su visomis demokratinių vertybių neatitinkančiomis šalimis būtų liūdna. Turkija būtų uždaryta, artimieji rytai, Saudo arabijos pusiasalis, iš esmės visa Afrika, kiek mano žinios neša, didžioji dalis P. Amerikos ir ta pati Kinija.
Benediktas 2022-10-11 16:32
Tiesa, visai nebendradarbiauti irgi nėra gerai. Galima kultūriškai arba kažkaip lanksčiai. Bet labai aiškiai matome ant Rusijos ir Kinijos, kur mus tai nuveda. Užpumpavome jų ekonomikas, o jie su mielu noru norėtų mus pribaigti, kai tik atsirado jėgų, galios. Jau jie galvoja, kaip kažką aneksuoti, pralieti kraują, primesti savo valią - mes jiems trukdom, nes pasisakom, už teritorinį vientisumą, laisvą žmogaus valią. Nesikišti - tai reiškia jiems leisti didėti, su tomis jų vertybėmis ir leisti jiems naikinti savo piliečius, kurie nesutinka su valdžios valia, kurie yra už laisves, kol galiausiai jie tiek didėja didėja, kol neišvebgiamai priartėja prie mūsų ir jau bando mus terorizuoti. Turime padaryti taip, kad nedemokratinės šalys turėtų atitikti tam tikrus kriterijus, kad galėtų atsiverti mūsų rinkoms ir tų kriterijų laikymasis būtų griežtai prižiūrimas. Kadangi pas mus - pinigai, tos šalys turėtų motyvąciją keistis link mūsų vertybių arba nesikeisti, bet tada ir mūsų rinka jiems lieka uždaryta. Kažkas panašaus ir buvo, bet mes tų kriterijų nežiūrėjome ir patys pamynėme savo vertybes pirkdami išteklius iš Rusijos, statydami ten įmones, tinklus. Mes užsimerkėme ir galvojome, kad nieko blogo neatsitiks. Atsitiko. Ir visada atsitiks, reikia suprasti, kad tai visada atsitiks, jei vėl tai darysime.
donatasv 2022-10-11 18:28
Obama seniai kartojo, kad putinas ir jo aplinka yra toksiški. Vardan pelno ir resursų visai tai buvo ignoruojama. Gal net ir taspats Putino šantažas buvo ignoruojamas nes visa tai buvo laikoma blefu. Antro pasaulinio karo pamokas pasaulis panašu išmoko, neleido putinui kaip Hitleriui plisti ir griaut viską aplink. Tereiks išmokti ir šio konflikto pamokas. Nereik ignoruot toksiškų lyderių. Net ir tų o gal labiau būtent tų kurie turi branduolinio ginklo knopkę. Realiai žiūrint kiek trūko JAV su trumpu priešakyje tapt toksiška šalimi? I will make america great again? Hitleris ir panašiai žadėjo atstatyti Vokietija po pirmo pasaulinio
Benediktas 2022-10-11 18:56
Su MAGA dar neaišku. Jei Amerika atsilaikys nuo MAGA, tai OK, ten irgi daug žmonių, kurių pažiūros labai siauros, kaip Rusijoje. Ten Trumpas kabina makaronus. Čia Putino paskutinė viltis - kad Trumpas grįžtų į politiką - pakiltų Putinas, kaip feniksas iš pelenų, Trumpas pasistengtų, kad taip atsitiktų. Europa be JAV nesugeba spręsti klausimų su Rusija - trūksta lyderystės. Gal Europa ir spręstų su Vidurio, Šiaurės ir rytų Europos šalimis, bet DE ir FRA labai trukdo, labai korumpuotų daug politikų matyt pas juos. Todėl labai svarbu kad ES svorio centras pasislinktų į rytus ir šiaurę (Ukraina, Lenkija, Baltijos šalys, Skandinavija, JK). DE ir FRA - tegul gydosi traumas ir logiką, eina reabilitaciją.
sub 2022-10-13 16:47
Pasirinkimas visada yra, tad nebesvaik. Ukraina pasirinko, nežinodami kas bus, bet pasirinko eiti laisvės link, laisvės nuo vagių ir uzurpatorių. Pati BY leidžia savo teritorijoje naudoti svetimos šalies ginkluotę prieš gana draugišką tautą Baltarusijai. O kadangi šiame uslapyje yra įdiegtas reitingavimas komenatro, tai žmonės reitinguoja, jei tavo nuomonė nepatiko arba yra netaktiška.
sub 2022-10-13 16:50
Ar tu nori pasakyt, kad kai iš BY teritorijops kažkas gaus branduolinį smūgį, vėl tą patį skiesi ką skiedi?
sub 2022-10-13 16:57
Dar nuo savęs pridėsiu, grįžau neseniai iš Turkijos, iš to chaoso Stambule, deja nesiilsėt vykau. Neteiskite Turkijos vien dėl Erdogano. Labai daug žmonių ten supranta tikrą padėtį, supranta Ukrainiečius, jų padėtį, labai daug kas nemėgsta to pačio Erdogano. Bet persversmas nepavyko ir ten. Bet turkų, šiuolaikinių turkų viltys dar nežlugo. Artėja rinkimai Turkijoje. Irgi bus įdomu stebėti kuo baigsis. Manau visi supranta kad Erdonas naudojasi Rusija vs. Ukraina karu savo asmeninei naudai.
Benediktas 2022-10-13 20:27
Taip įdomu, kaip Erdoganas darys. Jis pagal konstituciją dar gali būti renkamas?