[Žinios trumpai] Po G-20 viršūnių susitikimo gali prasidėti pragaras - JAV ir NATO smogtų pačiai Rusijai  (20)

Volodymyras Fesenko mano, kad jei V. Putinui nepavyks per G-20 viršūnių susitikimą įtikinti Vakarus ir Ukrainą siekti taikos jo paties sąlygomis, jis greičiausiai panaudos taktinius branduolinius ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Karas gali tapti totalus" – V. Fesenko prognozavo, kas nutiks po G-20 viršūnių susitikimo lapkritį. Ukrainos politologas Volodymyras Fesenko įsitikinęs, kad V. Putinas gali peržengti pavojingiausią ir galbūt mirtiną raudonąją liniją. Natūralu, kad kalbame apie branduolinio ginklo naudojimą.

Jeigu Kremliaus diktatorius nesusilauks palaikymo G-20 viršūnių susitikime, kuris numatytas 2022 metų lapkričio 16 dieną, jam bus priimtini tik du scenarijai: 1) perkelti karą Ukrainoje į ilgą pozicinę fazę; 2) vėl „pakelti statymus“ ir daryti įtaką Vakarams demonstratyviai naudojant taktinius branduolinius ginklus.

Apie tai ekspertas rašė savo straipsnyje „V. Putino rubikonai. Ką jie davė?"

Vladimiras Fesenko taip pat apibūdino ankstesnius V. Putino rubikonus. Pirmasis – 2014 metais įvykdyta Krymo aneksija ir hibridinio karo prieš Ukrainą pradžia. Antrasis – 2022 m. vasario 24 d. – atviro plataus masto karo pradžia. Trečiasis Rubikonas – 2022 m. rugsėjo 30 d. – dar keturių Ukrainos regionų aneksija.

„Tačiau tai dar ne galutinis rubikonas, – rašė politologas. – Kuo labiau V. Putinas vysto karą prieš Ukrainą ir konfrontaciją su Vakarais, tuo mažiau jam lieka politinio manevro erdvės, fatalizmo logika pradeda vis labiau dirbti, įvesdama jį į spąstus, iš kurių nebėra sugrįžimo".

 

Eksperto teigimu, jei V. Putinas ir panaudos taktinius branduolinius ginklus prieš Ukrainą, tai bus labai pavojingas, bet ne apokaliptinis scenarijus. Tai nesunaikins nei Ukrainos valstybės, nei Ukrainos kariuomenės. Karinis tokių smūgių poveikis bus ribotas, tačiau politinės ir psichologinės pasekmės bus didžiulės.

„Tuomet karas neišvengiamai persikels į Rusijos Federacijos teritoriją ir bus vykdomas visomis įmanomomis priemonėmis priešui sunaikinti. Karas taps totalus ir negailestingas. Bus galinga karinė-politinė Jungtinių Valstijų ir NATO valstybių reakcija, o svaiginančios ir nenuspėjamos pasekmės atsiras pačioje Rusijoje", – prognozavo V. Fesenko.

 

Politologas taip pat pažymėjo, kad pagrindinė tokio scenarijaus rizika yra pasaulio artėjimas prie pasaulinio branduolinio karo, todėl Vakarai, o galbūt ir Kinija, imsis prevencinių priemonių. „Galbūt Rusijoje iki to laiko bus pokyčių, kurie gerokai sumažins lemtingas grėsmes patiems rusams, kurias neša dabartinis Kremliaus elitas", – pažymėjo politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(10)
(85)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: