[Žinios trumpai] Putinas gavo galingą antausį, Kremliuje didelė sumaištis - skelbiama, kaip į jo gimtadienį sureagavo Xi Jinpingas  ()

Andrejus Piontkovskis įsitikinęs, kad Vladimiro Putino dienos yra suskaičiuotos, o diktatoriaus aplinka prašys sušvelninti Rusijos pasidavimo kare sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 7 d., Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas atšventė 70 metų jubiliejų. Šį įvykį ignoravo įtakingi pasaulio lyderiai ne tik Vakaruose, bet ir Azijoje. Ypač skaudu Rusijos Federacijos vadovui buvo tai, jog jo nepasveikino Kinijos lyderis Xi Jinpingas.

Apie tai „YouTube" kanalo „Novin Factory" eteryje kalbėjo rusų politologas Andrejus Piontkovskis.

„V. Putinas gavo smūgį, galbūt ne mažesnį nei Krymo tilto sunaikinimas. Paskelbtas sąrašas žmonių, kurie jį sveikino su gimtadieniu. Yra Nikaragvos, Eritrėjos, Zimbabvės prezidentai... Nėra Kinijos lyderio Xi. Tai yra demonstratyvus antausis. Tai yra tąsa pažeminimo, kurį jis gavo Samarkande SCO viršūnių susitikime", – sakė A. Piontkovskis.

Jis prisiminė, kad būtent pažeminimai Samarkande privertė diktatorių žengti keturis žingsnius, kurie tik pablogino jo padėtį. Kalbame apie mobilizacijos įvedimą Rusijos Federacijoje, naujų Ukrainos teritorijų aneksiją, „Nord Stream" sunaikinimą, taip pat apie branduolinio šantažo paaštrėjimą.

Apskritai, pastebėjo politologas, V. Putinas jau yra nuostolingas savo aplinkai ir, ko gero, netrukus bus priimtas sprendimas diktatoriaus atsikratyti.

„V. Putinas sudaro pasimetusio žmogaus įspūdį. Man atrodo, kad „kovalčiukai" dabar atlieka pagrindinį vaidmenį priimant sprendimus, pirmiausia Jurijus Kovalčiukas. Ši grupė, kuri nori išlaikyti savo valdžią net ir po pralaimėjimo, supranta, kad bus jiems lengviau derėtis su Vakarais ir Ukraina be V. Putino", – sakė A. Piontkovskis.

 

Jis laiko labiausiai tikėtiną scenarijų jog V. Putinas bus paskelbtas sergančiu ir valdžia bus perduota kolektyviniam organui – Valstybės Tarybai. „Vakarams sakys: „Mes atsikratėme V. Putino... Įvertinkite mūsų tarnybą, padėkit mums išlikti valdžioje", – sakė politologas. Jis pridūrė, kad mainais už šią paslaugą V. Putino aplinka greičiausiai prašys sušvelninti sąlygas Rusijos Federacijai pasiduodant kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: