„Trys dienos be maisto ir vandens, apkasus užliejo iki pusės“ – šokiruoti mobilizuoti rusai pabėgo iš savo pozicijų ir iš karto pateko į nelaisvę (Video)  ()

„Mums buvo pasakyta: „Eikit, kur norit“: mobilizuotų belaisvių pasakojimai apie graudžią padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penki mobilizuoti Rusijos kariškiai, pateko į Ukrainos kariuomenės nelaisvę. Jie buvo išmesti į priešakines linijas be mokymų ir atsargų. Ukrainos kariškiai belaisvių tardymą paskelbė spalio 12 d.

Sprendžiant iš belaisvių žodžių, jie buvo paimti į fronto sektorių Svatovo srityje, kur Ukrainos ginkluotosios pajėgos vykdo kontrpuolimą. Mobilizuotieji buvo išmesti į priešakines linijas be vadų, maisto, vandens ar kokių nors rimtesnių ginklų.

„Ryte atvažiavome į kažkokį lauką. Ten buvo apkasai. Mus išleido ir pasakė: „Eikit, užsiimkit pozicijas ir sėdėkit“. Prasidėjo bombardavimas. Buvome bombarduojami tris kartus per dieną. Jokių užduočių negavome. O mes tik su automatais. Daugiau nieko nebuvo. Maisto, vandens nebuvo. Tai tęsėsi tris dienas. Trečią dieną pradėjo lyti. Užtvindė visus apkasus iki juosmens. Palikome apkasus su bendražygiu, ėjome į tą pusę, iš kur atvažiavome. Ten buvo Ukrainos patikros punktas. Mums pasakė: „Numeskit ginklus, jei norit gyventi“. Tuo viskas ir baigėsi“, – pasakojo vienas belaisvių.

 

Kiti patikslino, kad apkasai, į kuriuos jie buvo įmesti, jau buvo apgriuvę. Ten jie rado daug paliktų ginklų. Tikriausiai jį paliko kiti pabėgę užpuolikai.

„Mums buvo pasakyta: „Eikit, kur norit“, – sakė vienas iš belaisvių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(125)
(2)
(123)

Komentarai ()