[Žinios trumpai] Situacija artėja prie katastrofos: Chersono okupantai skubiai prašo Putino pagalbos  ()

Remiantis Chersono okupacinės administracijos pareiškimais, rusai planuoja evakuoti regiono ir miesto gyventojus. Didžiosios Britanijos žvalgybos manymu, evakuacija yra susijusi su mūšio zonos išplėtimu iki pat regiono centro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono srities okupacinės administracijos vadovas Vladimiras Saldo paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėti išvežti Chersono gyventojų šeimas į Rusiją, tariamai poilsiui ir studijoms. Okupuoto regiono vadovas-statytinis apie tai pranešė savo „Telegram“ kanale.

Pasak jo, dešinio kranto gyventojai gali nukentėti nuo Ukrainos raketų smūgių, todėl juos reikėtų evakuoti pirmiausiai. Chersono miestas yra dešinėje Dnepro pusėje.

Nuo rudens pradžios Rusijos kariai prarado maždaug ketvirtadalio užimtos teritorijos kontrolę. Jungtinės Karalystės žvalgybos duomenimis, neseniai Rusijos karinė vadovybė įsakė evakuoti gyventojus iš tam tikrų Chersono regiono vietovių. Tikėtina, kad susirėmimų zona turėtų išsiplėsti iki pat Chersono. Kitaip tariant, Rusijos pajėgos plečia gynybos frontą, ieško geresnių pozicijų. Tuo pačiu gelbėjami kolaborantai.

 

 

Tiesa, tarp saviškių rusai vengia sėti paniką. Vadinamasis Chersono srities vadovo pavaduotojas Kirilas Stremousovas tikina, kad tai yra ne evakuacija, o tik laikinas išvykimas.

(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: