[Žinios trumpai] Negali lygiuotis net JAV: skelbiama daugiausiai karo patirties turinti kariuomenė pasaulyje  ()

Rusijos ir Ukrainos karas daug ką pakeis kariniame strategijų moksle ir kovos veiksmų taktikoje – aišku, priklausomai nuo to, kaip karas vyks ateityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas Kyrylas Budanovas.

Jis buvo paklaustas, kiek, jo nuomone, Ukrainos kariškiai pakils ar jau pakilo pasauliniuose reitinguose, ar jie ateityje galės tapti vienais geriausių instruktorių kitoms pasaulio kariuomenėms ir ar Ukrainos kariškiai pateks į pasaulinius efektyvios taktikos vadovėlius.

„Po šio karo, be abejo, bus pakeista daug karo mokslo, karybos taktikos, strategijos – atsižvelgiant į tai, kaip vyks šis karas. Be abejo, Ukrainos kariškiai jau dabar yra vieni geriausių specialistų pasaulyje, vien dėl to, kad tai pirmasis visiškai konvencinis karas po Antrojo pasaulinio karo, kuriame naudojami absoliučiai visų rūšių ginklai“, – sakė Budanovas.

Jis pabrėžė, kad niekas pasaulyje neturi daugiau patirties nei Ukrainos kariuomenė, ir kad niekas tuo neabejoja.

 

„Kad ir kaip ten būtų, turime reikalų su gana galingu priešu. Tačiau, kaip visi matėme, Ukrainos kariuomenė sugebėjo atsilaikyti, ji juda į priekį, kontrpuolimas tęsiasi, ir kiekvieną dieną mūsų pergalė vis labiau artėja“, – pridūrė Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(174)
(5)
(169)

Komentarai ()

Susijusios žymos: