[Žinios trumpai] Ar oro gynyba gali numušti branduolinę raketą - kokios būtų to pasekmės? Štai ką į tai atsako karo ekspertas  ()

Priešraketinės gynybos sistemos net iš Lenkijos gali numušti tokią raketą, jei jos paleidimas bus aptiktas laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad yra galimybė numušti branduolinę raketą. Yra galimybė numušti šią raketą net su Vakarų šalių priešraketiniais ginklais. Jei paleidimas bus aptiktas iš anksto, tai padaryti galima iš Lenkijos teritorijos su tolimojo nuotolio sistemomis. Sparnuotųjų raketų atveju yra 50 proc. sėkmės tikimybė. Bet prieš balistines raketas šansų yra labai mažai.

Jis tęsė, kad pagrindinė raketos numušimo branduoline galvute pasekmė yra ta, kad branduolinis sprogimas neįvyks. Branduolinio sprogimo patikimumas bus beveik lygus nuliui. Sprendžiant pagal principą, kaip veikia priešraketinė gynyba ir kaip priešraketinė raketa pataiko į raketą, kurią ji turėtų numušti, kovinė galvutė bus sunaikinta.

 

„Taigi, nedideliame plote gali būti nešvarios bombos efektas, tai yra, radioaktyvios skeveldros nukris ant žemės ir reikės atlikti teritorijos valymą – atlikti jų paiešką, pašalinimą ir saugojimą specialioje patalpoje“, – pabrėžė Ždanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()