Pragaras Žemėje – Zelenskis įvardino, kur šiuo metu padėtis pati „sunkiausia“: fronto kariai papasakojo kokios skerdynės ten vyksta  ()

Šiame fronto sektoriuje priešas net sugebėjo užimti dvi gyvenvietes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį sakė, kad padėtis yra „sunkiausia“ netoli rytinio Bachmuto miesto, praėjus kelioms dienoms po to, kai prorusiškos pajėgos paskelbė artėjančios prie miesto.

„Donecko ir Luhansko regionuose Donbase padėtis išlieka labai sunki“, – sakė Zelenskis kasdieniame kreipimesi: „Sunkiausia yra prie Bachmuto, kaip ir ankstesnėmis dienomis. Mes vis dar laikomės savo pozicijų“.

Tai įvyko po to, kai Rusijos remiamos separatistų pajėgos Ukrainos Donecko srityje ketvirtadienį pranešė užėmusios du netoliese esančius kaimus – Opytinę ir Ivangradą.

Rusijos kariai jau kelias savaites apsiaubę Bachmutą, vyno gamybos ir druskos kasybos miestą, kuriame anksčiau gyveno 70 000 žmonių, tikėdamiesi užimti miestą.

Maždaug 15 kilometrų nuo Bachmuto, Chasiv Jare, naujienų agentūros AFP žurnalistai kalbėjosi su kareiviu, ką tik grįžusiu iš Bachmuto fronto linijos.

Su dideliu fiziniu ir emociniu išsekimu akyse 50-metis 93-iosios brigados karys, šaukiniu „Poliak“, prisiminė keturias dienas įtemptame mūšio lauke.

 

„Kelias dienas nemiegojau, nevalgiau, negėriau, išskyrus kavą“, – sakė jis.

„Iš 13 mano grupės vaikinų netekome dviejų kareivių, o penki buvo evakuoti“, – sakė Poliakas, lengvai sužeistas skeveldromis.

„Dabar toks yra mūsų gyvenimas, mes padarysime viską dėl savo šalies“, – pridūrė jis, beveik iki ašarų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: