[Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotųjų pajėgų triumfas – ukrainiečiai pirmieji pasaulyje sunaikino Rusijos S-400 valdymo radarą: kodėl jis toks svarbus?  (1)

Be 92N2E radaro visa S-400 sistema, kurios bendra kaina yra 500 mln. USD, taptų neveiksni.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar rugpjūčio 5 dieną Rusijos kariuomenė Ukrainoje prarado daugiafunkcį ugnies valdymo radarą 92N2E, kuris yra priešlėktuvinės raketų sistemos S-400 dalis. Tai pirmas žinomas atvejis pasaulyje.

Tai feisbuke papasakojo žinomas Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas.

Incidentas tapo žinomas dėl Rusijos leitenanto Andrejaus Grakovo, kuris buvo dalis likviduotos Rusijos oro gynybos sistemos, nekrologo.

„Tai pagrindinė RF ginkluotųjų pajėgų oro ir priešraketinės gynybos sistema. Ją įsigijo ir pradėjo eksploatuoti Turkija ir Indija. Tačiau tik Ukraina gavo unikalią patirtį sunaikindama „Triumph““, - rašė žurnalistas.

Sprendžiant iš nekrologo, Grakovas buvo radarų sistemos 92N2E operatorius. Ši mašina, remiantis oficialiais duomenimis, pasižymi geromis savybėmis: ji gali vienu metu stebėti 100 taikinių ir nukreipti iki 72 priešlėktuvinių raketų.

Svarbu, kad be 92N2E visa S-400 sistema, kurios bendra kaina yra 500 mln. USD, taptų neveiksni.

Remiantis nekrologu, sistema nukentėjo nuo tiesioginio smūgio. Anot rusų, ukrainiečiai į mašiną pataikė ne specialiai šioms užduotims pritaikyta antiradarine raketa HARM AGM-88, o daugkartinio paleidimo raketų sistema HIMARS.

 

Butusovas priminė, kad, pasak kūrėjų, S-400 turėtų efektyviai numušti HIMARS. Bet ne šį kartą: „Ukrainos ginkluotosios pajėgos panaudojo tam tikrą veiksmingą taktiką, kuri neleido S-400 įgulai atremti raketos atakos, nepaisant to, kad oro gynybos sistema buvo dislokuota kovinėje parengtyje“, – sakė Butusovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(323)
(6)
(317)

Komentarai (1)