[Žinios trumpai] Prancūzija duos Ukrainai galingą ginklą, kad būtų sunaikinti Irano bepiločiai orlaiviai  ()

Prancūzija Ukrainai perduos trumpojo nuotolio priešlėktuvinių raketų sistemas (SAM) „Crotale“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Prancūzijos gynybos ministras Sebastianas Lecornu, informuoja „Interfax-Ukraine".

„Jos bus ypač naudingos kovojant su bepiločiais orlaiviais ir ginantis nuo bombardavimų", – ministro žodžius cituoja agentūra „Associated Press“.

Jis priminė, kad Prancūzija turi 12 šių oro gynybos sistemų baterijų, tačiau nenurodė, kiek jų bus išsiųsta į Ukrainą. S. Lecornu taip pat sakė, kad iš Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų pasitraukusias „Crotale" oro gynybos sistemas pakeis modernesnės „Mamba" oro gynybos sistemos. Jis aiškino, jog pagal planą Ukraina „Crotale" baterijas galės dislokuoti po dviejų mėnesių, per kuriuos Ukrainos kariuomenė išmoks jomis naudotis.

Be to, ministras paskelbė, kad Prancūzijos kariniuose daliniuose mokysis iki 2000 Ukrainos karių. Kelias savaites jie bus mokomi kovos meno ir prancūzų įrangos naudojimo įgūdžių, susijusių su užnugariu ir armijos aprūpinimu.

AP savo ruožtu aiškina, kad anksčiau prancūzų kariuomenė mokė ukrainiečius naudoti savaeiges artilerijos sistemas CAESAR, kurių 18 Paryžius perdavė Ukrainai.

S. Lecornu pažymėjo, kad vyksta diskusijos dėl dar šešių CAESAR savaeigių ginklų tiekimo, be to, Paryžius nagrinėja Ukrainos prašymą tiekti ir raketas.

 

Paryžius taip pat skyrė 100 mln. eurų, kuriuos Ukraina gali savo nuožiūra panaudoti smūgiams į antžeminius taikinius. Ministras paaiškino, kad Prancūzijos kariuomenė anksčiau buvo užsakiusi naujus CAESAR įrenginius vietoj tų, kurie perkeliami į Ukrainą. Buvo nustatyta sąlyga, kad tiekėja bus Prancūzija. Visų pirma, užsakymą gavo prancūzų įmonė, tiekianti pontoninius tiltus.

Pasak S. Lecorno, Prancūzijos gynybos biudžetas 2023 metais pasieks 44 milijardus eurų – aukščiausią lygį nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Ministras pridūrė, kad 2017 metais, kai prasidėjo pirmoji Emmanuelio Macrono prezidentavimo kadencija, gynybos biudžeto dydis buvo 32,3 mlrd. Eur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: