Skelbiama, kaip įvyko masinės skerdynės Belgorodo poligone - viską išprovokavo papulkininkis, jį nušovė iš karto  (4)

Prie Belgorodo esančiame poligone įvykdytos masinės kariškių egzekucijos aukų tikriausiai tris kartus daugiau, nei skelbiama oficialiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-17 Skelbiama, kaip įvyko masinės skerdynės Belgorodo poligone - viską išprovokavo papulkininkis, jį nušovė iš karto  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 15 d. ryte Belgorodo srities RF ginkluotųjų pajėgų Soloti poligone įvyko susišaudymas. Remiantis oficialia versija, per incidentą žuvo 11 Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių, tačiau iš tikrųjų aukų gali būti daugiau nei trys dešimtys.

Tai pranešė Rusijos „Telegram“ kanalas ASTRA, remdamasis tariamu šaudymo liudininku, kuris ten buvo sužeistas.

Jis tikina, kad konfliktas kilo per šaudymo pratybas. Viskas prasidėjo nuo to, kad trys kariai, kilę iš Dagestano, Azerbaidžano, Adigėjos, ketino rašyti atleidimo iš tarnybos protokolus, kad nevyktų kariauti į Ukrainą. „Tai ne mūsų karas“, – sakė vyrai.

Reaguodamas į tai, RF ginkluotųjų pajėgų papulkininkis Andrejus Lapinas subūrė visus parado aikštelėje, kur pradėjo pasakoti karinės propagandos nesąmones apie „šventąjį karą“. Kilo konfliktas, kariai ėmė stumdyti vieni kitus.

„Tadžikai atsakė Lapinui, kad šventas karas yra tada, kai musulmonai kariauja su kitatikiais. Lapinas pasakė: „taigi, Alachas yra bailys, jei neleidžia kovoti už šalį, kuriai prisiekei“ , – sakė šaltinis.

Jis patikslino, kad papulkininkio žodžiai labai papiktino esančius parado aikštėje, nes daugelis jų yra musulmonai. Tačiau labiausiai supyko tadžikai. Po pusantros valandos, kai buvo išvežti į šaudyklą, jie atidengė ugnį į karius. Vienas pirmųjų buvo nušautas Lapinas, kuris nepagarbiai kalbėjo apie Alachą.

„Poligone buvo ir sutartinių, ir mobilizuotieji. Žuvusiųjų, kuriuos mačiau – 29 žmonės. 30-asis yra papulkininkis Lapinas. Kartu su jais žuvusiais dviem tadžikais - 32", – sakė liudininkas. Jis tvirtina, kad ginkluoti užpuolikai liepė musulmonams atsistoti prieš pradedant šaudyti.

Atskleistos tapatybės

 

Rusijoje buvo nustatytos Tadžikistano piliečių, kurie spalio 15 dieną Belgorodo srities poligone nušovė ir sužeidė kelias dešimtis žmonių, tapatybės, praneša „Baza“.

Šauliai buvo 23 metų Mehrobas Rachmonovas ir 24 metų Aminzodas Eshonas. Jie buvo mobilizuoti kaip savanoriai, spalio 11 dieną atvyko į šaudyklą pratybiniam šaudymui, po keturių dienų atidengė ugnį į savo kolegas karius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(3)
(234)

Komentarai (4)