[Žinios trumpai] Beprotybė Rusijoje: į frontą išsiųstas pagrindinis mokėjimo sistemos „Mir" darbuotojas ir jau skelbiama, kas jam nutiko  (2)

Praėjus dviem savaitėms po mobilizacijos Ukrainoje, mirė 33 metų IT specialistas Timūras Izmailovas iš Maskvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Ukrainos į Rusiją pradėjo eiti priverstinai mobilizuotųjų cinko karstų srautas. Tarp „200-ųjų" (krovinys su mirusiaisiais) visų pirma pateko maskvietis Timūras Izmailovas, dirbęs V. Putino režimo labui IT srityje. Apie jo mirtį prabilo Rusijos advokatas Konstantinas Erekhinas, vadovavęs velionio bylai, skelbia „dialog.ua".

Advokatas T. Izmailovo istoriją paviešino jau seniai. 33 metų Maskvos gyventojas dirbo IT specialistu „Raiffeisenbank" ir, kaip pranešama, buvo pagrindinis darbuotojas, valdantis kortelių mokėjimo sistemą „Mir". Tačiau tai kariniam komisarui nepadarė jokio įspūdžio. „Nepaisant geležinių priežasčių mobilizacijos atidėjimui, Timūras buvo mobilizuotas", – sakė advokatas. Jis pridūrė, kad padavė 7 skundus įvairioms struktūroms su prašymu sugrąžinti šauktinį „į civilinį gyvenimą", tačiau nieko nepasiekė.

T. Izmailovas buvo mobilizuotas rugsėjo 23 d., o spalio 5 dieną buvo išsiųstas tiesiai į fronto liniją. Ten jis ilgai neištvėrė. Po dviejų dienų „pašauktasis" buvo užmuštas. „Timūras pateko į minosvaidžių apšaudymą ir mirė 07.10", – sakė K. Erekhinas.

 

Kontekstas: Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas rugsėjo 21 d. paskelbė Rusijoje dalinę mobilizaciją. Tai sukėlė vieną masiškiausių emigracijos iš Rusijos bangų. Per savaitę iš šalies išvyko daugiau nei milijonas vyrų. Svarbu ir tai, jog Kremlius įslaptino dekreto pastraipą, kurioje buvo nurodytas planuojamas mobilizuotųjų skaičius. Rusijos Federacijos gynybos ministras tikina, kad kalbame tik apie 300 000 naujokų. Tačiau žiniasklaida skelbia, kad daugiau nei milijonas rusų vyrų gali būti priverstinai įtraukti į Rusijos armiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(166)
(4)
(162)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: