[Žinios trumpai] Mordovijoje mobilizuotų rusų palydos baigėsi didžiuliu skandalu: įsiutę kariai vos nesukėlė maišto, skelbiamas video (Video)  (3)

Iškilmingas išlydėjimo į karą renginys nepavyko: mobilizuotieji „pratrūko“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų Mordovijoje šauktiniai „sukilo“ per iškilmingą renginį, surengtą prieš juos išsiunčiant į frontą. Jie išdėjo valdžiai į akis viską, ką galvoja apie karą su Ukraina.

Vaizdo įrašą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Vaizdo įrašas buvo nufilmuotas Mordovijos Respublikos Ardatovskio rajone. „Mobikai“ buvo išrikiuoti aikštėje prie administracinio pastato, kad rajono vadovas ir vietinis Rusijos stačiatikių bažnyčios kunigas prieš kelionę galėtų pasakyti jiems atsisveikinimo žodžius. Renginys baigėsi didžiuliu skandalu.

Mobilizuoti vyrai, lydimi garsaus žmonų ir motinų klyksmo, ėmė skųstis, kad jie yra išvežami mirčiai, nepaisant to, kad yra vyresnio amžiaus ar turi mažamečių vaikų bei neįgaliųjų.

„Taip, mes esame mėsa! Štai mano neįgalus brolis, aš turiu sūnų! (...) Aš negrįšiu iš šito karo. Jūs esate rajono valdžia! Kam mus išvežate? Mus ten nužudys! Jie tikrai nužudys!“ – isteriškai šaukė vienas iš mobilizuotųjų.

 

Mobilizuotieji nepatikėjo valdžios pažadais, kad jų artimieji sulauks pagalbos.

„Tai tik tušti žodžiai!“ – piktinosi jie.

Tuo pat metu Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovas, tėvas Timotiejus, ignoravo „mobikų“ dejones, o apygardos vadovas, reaguodamas į priekaištus, davė vyrams 5 minutes atsisveikinti su artimaisiais ir liepė krautis į mašinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai (3)