[Žinios trumpai] Demokratų partija pareikalavo tiesioginių Bideno derybų su Putinu: skelbiamas įspūdingas Baltųjų Rūmų atsakymas  (8)

Nemažai Demokratų partijos politikų nesupranta, kodėl Baltųjų rūmų vadovas iki šiol nepradėjo tiesioginio dialogo su V. Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikai ragina J. Bideną persvarstyti strategiją Ukrainos atžvilgiu – 30 JAV Demokratų partijos kongresmenų Baltuosiuose rūmuose pasisakė už tai, kad šalies vadovas pradėtų tiesiogines derybas su Rusijos kolega dėl karo Ukrainoje užbaigimo. Anot jų, kenčia ne tik Ukraina, bet jau ir visas pasaulis.

Dieną prieš tai „The Washington Post" žurnalistai paskelbė žinią, jog 30 demokratų reikalauja, jog J. Bidenas kardinaliai pakeistų strategiją dėl karo Ukrainoje, taip pat pradėtų tiesiogines derybas su V. Putinu. Kongreso nariai parašė atitinkamą laišką J. Bidenui ir išsiuntė jį Baltųjų rūmų vadovui.

Jie ragina J. Bideną sujungti tiek karinę, tiek ekonominę paramą Ukrainai ir diplomatinius žingsnius siekiant išspręsti padėtį Ukrainoje. Kaip teigia demokratai, karas jau privertė 13 milijonų žmonių palikti Ukrainą ir žuvo daugiau nei tūkstantis civilių, todėl prezidentas privalo pradėti tiesiogines derybas su V. Putinu.

Katastrofiškos karo pasekmės jaučiamos ne tik pačioje Ukrainoje, bet ir už jos sienų. Kaip pavyzdį politikai kalbėjo apie dujų, maisto, degalų ir kviečių brangimą. Demokratai vėl priminė J. Bidenui, kad V. Putinas nuolat grasina panaudoti branduolinį ginklą. Baltųjų rūmų atstovas Johnas Kirby atsakė į 30 demokratų laišką. Jis teigė, kad Baltieji rūmai išgirdo jų poziciją, tačiau bet kokiose derybose su V. Putinu pagrindinis vaidmuo turėtų būti skiriamas Ukrainai, o ne JAV.

 

R. Kirby leido suprasti, kad tik V. Zelenskis ir V. Putinas sugebės išspręsti dvišalį konfliktą. Tuo pačiu Vašingtonas yra pasirengęs, derybų su Maskva metu, visokeriopai remti Kyjivą. Dar 2021-aisiais J. Bidenas pavadino V. Putiną „žudiku, smogiku ir diktatoriumi". O jau spalį Rusijos Federacijos branduolinį šantažą jis palygino su septintojo dešimtmečio Karibų krize.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: