„Forbes“ skelbia sensacingą žinią - tai būtų katastrofa Maskvai: labai tikėtina, kad Kinija puls ne Taivaną, o kitą šalį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Leonas 2022-10-27 16:48
Aš tą jau seniai sakiau: kol durneliai ruseliai visas pajėgas sutelkinėja į vakarus, tikroji grėsmė jiems yra rytuose
Siguas 2022-10-27 19:46
Manau niekas net nesijaudintų ir nereikštų jokių pretenzijų jei Kinija paimtų tolimuosius rytus, sibirą net iki uralo. Liktų Moskovija be nafos ir dujų. Gal pradėtų galva gyveni?
IceBullet 2022-10-27 20:05
Javai jaudintusi, nes tada Kinija butu dabartine Kinija + nafta ir dujos. Bet bent jau as tai dziaugciausi
vanduo4 2022-10-27 20:56
Tokiu atveju, greitai paaiškės ar Rusija "turi" branduolinį ginklą. O jeigu ji jo "neturi", tuomet Rusiją puls visi - pradedant nuo Musulmoniškojo Kaukazo.
blokas 2022-10-27 22:21
Manau, kad JAV žiauriai nepatiks toks bajeris. Kas, kad Rusija subyrės, bet Kinijos galia naudojantis Rytų Sibiro ištekliais gali nemenkai išaugti per ilgąjį laikotarpį. Manyčiau, geriau dvi pusėtinos (lyginant su NATO) galybės, kurios nėra ir idealios tarpusavyje draugės, nei viena likusi ir raumenis paauginusi. O Kinija Sibiro dėka galėtų juos augintis, ir dar labiau juos demonstruoti. Jie tiesiog dabar naudojasi ta proga ir kolkas yra geri. Bet jei gautų prieigą prie dujų ir naftos telkinių...
IceBullet 2022-10-27 23:46
Is kitaicu tiesiog reikia nieko nebepirkti, po truputi iskelti gamyba ir investicijas ir patys uzsilenks. Tiksliau neuzsilenks, bet bus savo vietoj. Nes pas juos nera praktiskai asmenybiu, kultura kitokia. Neatsiranda ten tokie kaip Musk, Gates ir panasiai. Ka nupyzdino savo laiku is vakaru, ta ir turi. Pats nesioju kinietiska huawei laikrodi, bet tik del to, kad tada kai pirkau, tai buvo pats geriausias variantas. Siaip vengiu ju produkcijos kiek imanoma.
immortallt 2022-10-28 09:53
O tavęs nejaudintų? Karinę agresiją atvirai demonstruojanti šalis, kai plečia stipriai teritoriją ir įgyja tiesioginė priėjimą prie didelių išteklių? Man tai baisiau nei rusai. Labai jau nenorėčiau kinų mokintis.
Hmz 2022-10-28 11:02
Tai jo, daug ko reikia. Reikia nerūkyti, reikia valgyti sveiką maistą, reikia judėti ir dar daug ko reikia. Bet praktikoje... Aš iškart galiu pasakyti, kas bus, jei pradėsi riboti prekybą su Kinija ir kelti gamybą kitur - pakils kainos, o tada milijonas benkartų pradės bliauti, kad Vyriausybė turi atsistatydinti, nes pabrango kepimo grotelės ir guminės tapkės.
sub 2022-10-28 12:42
Kad tie bliovikai - t.y. avinai ir asilai - visada bliovė ir bliaus. Pvz. šeimų maršas, kaip suprantu, turėtų eit ir siūlyti planus, ką pakeist ką patobulint, kad labiau padėt šeimom. Bet ne, jie bliauna kad vyriausybė bloga, kad gėjai trukdo gyvent, kad vakcinos nesamonės, apie šeimas taip nieko ir negirdėjau kad kažką pasiūlytų. Offtopic: o forbes čia ne tas puslapis kur fake net worth visokių celebričių, sporto ir verslo žmonių pateikia. Neatrodo patikimas šaltinis iš to kiek ten kuo domėjausi. Tuo pačiu, technologijos paskelbia straipsnį iš Forbes, kitą rytą jau naujas straipsnis, kuriame rašoma jog "Kinija rems Putino vadovaujamą Rusijos Federaciją ir stiprins šalių bendradarbiavimą"...
blokas 2022-10-29 22:10
Ko negali pagaminti lenkai, ką gamina kiniečiai? Jie gaminą viską, ką ir kiniečiai, tik gal kiek šūdiniau gali pagaminti. Apart komercinių dronų, kolkas sunkiai surast pakaitalą DJI, ar jį bandantį pasivyti Xiaomi.
Hmz 2022-10-30 10:02
Aš gal kitaip paklausiu - ką gali gaminti lenkai tokiomis pat apimtimis ir kainomis kaip Kinija?
immortallt 2022-10-30 11:21
Lenkai šiaip negamina daug ko palyginus su kinais. Pradedant žaliavomis, cheminėmis medžiagomis, elektronikos komponentais. Tiek kad kinai negamina nieko, ko negalima būtų perkelti į kitas labiau atsilikusias šalis.
donatasv 2022-10-30 11:45
Reik nepamiršt kinų gamyba nesibaigė ties pigia darbo jėga. Ten yra labai didelė problema kurią visi pamiršta tarša. Jei eu gamintojai pradėtų gaminti kaip kinai čia juos papjaitų taršos mokestis. Kinai su šia problema jau kovoja taršiausi bėga maskuodami problemą. Kinas gamina ir labai aukštos kokybės produktų netik puflo. Perkelti neužtenka tik gamybos procesą reikia sukurti ir medžiagų tiekimo/gryninimo/paruošimo procesą. Į tai kinas labai daug investuoja. Taipogi subsidijuoja pagaminto produkto transportavimą, kas labai smarkiai įtakoja kainą. Jei tai būtų lengvas procesas visi senei būtų pabėgę.
vanduo4 2022-10-30 14:24
: Kinijoje užsienio gamintojai gamina aukštos kokybės produkciją, nes ten pigiau = didesnis pelningumas. Kai pelningumas išnyks kad ir dėl politinių priežasčių, gamyba bus perkelta į EU ir jau dabar tai vyksta. Ekonominis augimas bus lėtesnis, bet kokybiškesnis.