„Forbes“ skelbia sensacingą žinią - tai būtų katastrofa Maskvai: labai tikėtina, kad Kinija puls ne Taivaną, o kitą šalį  (14)

Leidinio žurnalistai mano, jog Kinija planuoja pasinaudoti tuo, kad Rusijos Federaciją išvargino karas su Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Liaudies Respublika gali pasinaudoti tuo, kad Maskva susilpnėjo dėl karo su Ukraina, ir bandys užgrobti rytines Rusijos Federacijos teritorijas, rašo žurnalas „Forbes“ .

Analizuodami politinę ir karinę situaciją Kinijoje po Kinijos komunistų partijos suvažiavimo, „Forbes“ straipsnio autoriai priėjo prie išvados, kad vis auga Pekino menkai slepiama panieka silpnėjančiai Maskvai. O kadangi V. Putinas susilpnino azijinės Rusijos dalies apsaugą, perkeldamas karius iš ten į Ukrainą, su Kinija besiribojanti teritorija iš tikrųjų yra atvira užgrobimui. Pastebėtina, jog „Forbes“ analitikai mano, kad yra labiau tikėtina Kinijos karinė operacija užgrobiant dalį Rusijos Federacijos nei Taivano puolimas.

„Tuo pat metu kaip konflikto pagrindas įvardijamas faktas, kad Dangaus imperija ir Rusija jau daugelį amžių ginčijosi dėl savo bendros sienos“, – rašo „Forbes“ žurnalistai. Jie priduria, kad Rusijos karinė reputacija po nesėkmingos „specialiosios operacijos“ Ukrainoje dabar gerokai pakenkta, o RF kariuomenė priversta maldauti amunicijos iš Irano. Vadinasi, jei Kinija nuspręstų dėl karinės kampanijos, Maskva neturės ką jai atsakyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(480)
(23)
(457)

Komentarai (14)